Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.6.18

Απόλυτα συνυφασμένη η προστασία του περιβάλλοντος με τον αγροτικό τομέα

Απόλυτα συνυφασμένη η προστασία του περιβάλλοντος με τον αγροτικό τομέα


«Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ίδιοι οι αγρότες πληρώνουν το τίμημα της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, προσθέτοντας πως «πρέπει να εξετάσουμε όχι μόνο πώς θα μετριάσουμε αυτό το τίμημα αλλά και πώς θα τους εφοδιάσουμε με τα κατάλληλα εργαλεία για να συμβάλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής».
Μάλιστα, ανέφερε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον αγροτικό τομέα και τόνισε πως «δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η γεωργία έχει ήδη αποδείξει τη θετική συμβολή της στο περιβάλλον και στην κλιματική αλλαγή».
«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον αγροτικό τομέα. Ο ίδιος ο αγρότης είναι ο φυσικός "φρουρός" του περιβάλλοντος» είπε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός και συμπλήρωσε «η αειφορία αποτελεί όρο για την ίδια τη συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας».
Παράλληλα, ο κ. Αποστόλου στάθηκε στην προτεραιότητα του υπουργείου που είναι η δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που θα σέβεται το περιβάλλον.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης