Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

31.8.18

Αυξήσεις σε χιλιάδες εργαζόμενους με την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων

Αυξήσεις σε χιλιάδες εργαζόμενους με την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων


Την υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μέσω γραπτής δήλωσής της.
«Η συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων για καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας αποκτά και πάλι τη σημασία που της αρμόζει στη χώρα μας. Από την 21η Αυγούστου 2018, επανήλθαν σε ισχύ, όπως είχαμε δεσμευτεί στην ελληνική κοινωνία και όπως είχαμε νομοθετήσει, οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων: η επεκτασιμότητα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αρχή της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης» επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου.
«Ως υπουργείο Εργασίας, ξεκινήσαμε αμέσως τον έλεγχο των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που βρίσκονται ήδη σε ισχύ και για τις πρώτες τέσσερις που εξετάσαμε διαπιστώθηκε ότι πληρούν του όρους για την επέκτασή τους. Πρόκειται για τις συμβάσεις στους κλάδους των τραπεζών, των ναυτιλιακών πρακτορείων και επιχειρήσεων, των γραφείων ταξιδίων και τουρισμού, οι οποίες αφορούν συνολικά πάνω από 75.000 εργαζόμενους» αναφέρει η υπουργός Εργασίας.
Παράλληλα, σημειώνει: «τη Δευτέρα θα υπογράψω τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την επέκταση των τεσσάρων αυτών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και παράλληλα συνεχίζουμε τη διαδικασία για τον έλεγχο της επεκτασιμότητας όλων των συμβάσεων που βρίσκονται σε ισχύ. Η δέσμευση που αναλάβαμε γίνεται πράξη και θα έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα στη βελτίωση των μισθών και των όρων εργασίας χιλιάδων εργαζομένων».
Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, η επέκταση των πρώτων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας αναδεικνύει ότι η έξοδος από τα μνημόνια και τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν είναι μία τυπική διαδικασία, αλλά η ουσιαστική μετάβαση σε μία νέα περίοδο ανάκτησης δικαιωμάτων για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης