Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.8.18

Ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


Ευχαριστίες Αλ. Φλαμπουράρη σε πολίτες και φορείς για την προσφορά στους πυρόπληκτους


Για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή πυρκαγιά τη Δευτέρα 23 Ιουλίου η κυβέρνηση κάλεσε και καλεί φορείς και ιδιώτες εσωτερικού και εξωτερικού να προσφέρουν όσο και ό,τι μπορούν. Προς τούτο άνοιξε στην Τράπεζα της Ελλάδος και ένα ειδικό λογαριασμό.
Μετά από επικοινωνία που έχει ξεκινήσει, υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση, είτε με καταθέσεις στον Ειδικό Λογαριασμό είτε με την ανάληψη συγκεκριμένου αντικειμένου.
Θέλω να ευχαριστήσω για την ανταπόκριση τους, το Ίδρυμα Νιάρχος για τη διάθεση 25 εκατ. ευρώ, ποσό που θα διατεθεί για την ενίσχυση των πυροσβεστικών μέσων. Την Motor Oil για την αποκατάσταση του Λύρειου Ορφανοτροφείου, το Ίδρυμα Λάτση για τη διάθεση 5 εκατ. ευρώ, τον όμιλο Κοπελούζου για την παροχή 2 εκατ. ευρώ προς αποκατάσταση μόνιμων κατοικιών ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα στις πληγείσες περιοχές και το Ιδρυμα Ωνάση για τη διάθεση 5 εκατ. ευρώ.
Θέλω τέλος να ευχαριστήσω τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που με κάθε μέσο προσπαθούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια επούλωσης των πληγών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης