Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.9.18

Όποιος θέλει ασφαλιστικό α λα Πινοσέτ δεν έχει παρά να το πει

Όποιος θέλει ασφαλιστικό α λα Πινοσέτ δεν έχει παρά να το πει


«Είμαστε αισιόδοξοι. Τα πράγματα βελτιώνονται και είμαστε στη φάση, μετά τη ΔΕΘ, όπου όλα τα κόμματα έχουν κάνει καθαρό τι θέλουν να κάνουν με το ασφαλιστικό. Οι Έλληνες έχουν μπροστά τους καθαρές επιλογές. Η Νέα Δημοκρατία έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμά της τις περικοπές, όπως το είπε και ο κ. Χατζηδάκης, και θέλει να αποχωρήσει το Δημόσιο από την ασφάλιση. Αυτό είναι το μοντέλο που προσβλέπει και δεν το κρύβει. Όποιος θέλει ασφαλιστικό α λα Πινοσέτ δεν έχει παρά να το πει». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 για το θέμα των συντάξεων. Ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι ο προϋπολογισμός που θα σταλεί στις Βρυξέλλες δεν θα έχει περικοπές στις συντάξεις, σημειώνοντας:«Αγωνιζόμαστε να είναι καλά ο ΕΦΚΑ για να μη θεμελιώνεται το επιχείρημα για περικοπές και εξαντλούμε όλα τα περιθώρια στο διπλωματικό επίπεδο για να πείσουμε ότι οι περικοπές είναι αχρείαστες».
Σε ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών, ο κ. Παππάς απάντησε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και η πορεία ανάκαμψης δεν θα διακοπεί, σχολιάζοντας ότι αυτοί που «σερβίρουν» το έργο περί άμεσης προσφυγής στις κάλπες, πρέπει να καταλάβουν ότι η φάση έχει αλλάξει, η χώρα έχει μπει σε περίοδο ομαλότητας και αυτό αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό.
Για τον κυβερνητικό εταίρο και τις δηλώσεις του περί αποχώρησης, τόνισε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με τον κ. Καμμένο, ωστόσο, όταν θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή, θα «έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι». Όπως πρόσθεσε, αυτήν τη στιγμή υπάρχει η πλειοψηφία στη Βουλή για κύρωση της συμφωνίας. Αν και οι γείτονές μας αποδείξουν ότι τηρούν τη συμφωνία, συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, θα καμφθούν οι βαθμοί δυσπιστίας και στην Ελλάδα και η βόρεια Ελλάδα θα ανακτήσει τον ρόλο που δικαιούται στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι σύνθετη ονομασία έχουμε ούτως η άλλως και χαρακτήρισε θεμιτές τις προσδοκίες πολιτικών κομμάτων για το βέλτιστο, «αλλά υπάρχουν και οι διεθνείς συσχετισμοί και οι πραγματικότητες που καλούμαστε κάθε στιγμή να τις βελτιώνουμε» υπογράμμισε. Για τη θέση του Ποταμιού είπε ότι θεωρεί αδιανόητο το συγκεκριμένο κόμμα, τη στιγμή που έχει διατυπώσει θέση υπέρ της συμφωνίας, να μπει σε τέτοιου τύπου παζάρια και να αλλάξει τη θέση του για το Μακεδονικό.
Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Κινήματος Αλλαγής, ο υπουργός σημείωσε ότι η πολιτική του δημιουργεί ερωτηματικά για το πώς κάποιος που τοποθετείται στην Κεντροαριστερά μπορεί να συμπορευθεί με κάποιον που θέλει να διαλύσει το ασφαλιστικό, προσθέτοντας ότι η κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της για αυτό.
Όσον αφορά τη δημοσιοποίηση δεδομένων του καθηγητή Συνολάκη για την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι δεν ήταν απόρρητα τα δεδομένα που αναρτήθηκαν και, σε κάθε περίπτωση, το κρίσιμο για τον κ. Συνολάκη ήταν η απόλυτη αναξιοπιστία του σε σχέση με τους χρόνους που έδωσε για την εκκένωση στο Μάτι, χαρακτηρίζοντας τα υπόλοιπα δευτερεύοντα.
Το θέμα της συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ το χαρακτήρισε αίτημα των καιρών, κάτι που αναγνωρίζεται και από τους πολίτες, και εκτός της χώρας από τα κόμματα του προοδευτικού τόξου, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει σοβαρή κινητικότητα σε επίπεδο Ευρώπης, καθώς έχουν μπει σε κατάσταση συναγερμού πολιτικές δυνάμεις που πριν αψηφούσαν τον κίνδυνο ανόδου της ακροδεξιάς, όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το έλεγε αυτό από το 2011.
Για το Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι οφείλουμε σε κάθε λυσσαλέα επίθεσή του να απαντάμε με προγραμματική ερώτηση για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον κατώτατο μισθό, τη δημόσια υγεία, το ασφαλιστικό. «Εμείς δεν εκκινούμε από τι λένε κάποιοι που προσπαθούν να φανταστούν την πολιτική τους επιβίωση, εμείς εκκινούμε από τις ανάγκες της κοινωνίας και θεωρούμε ότι χρειάζεται ισχυρούς θεσμούς κοινωνικού κράτους και αυτοί που μπορούν να τα στηρίξουν αυτά είναι οι αριστερές προοδευτικές δυνάμεις και εκεί απευθύνουμε και κάλεσμα» επισήμανε.
Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε το Κίνημα Αλλαγής ως ό,τι απέμεινε από το κραταιό ΠΑΣΟΚ, ως τον κορμό του προοδευτικού χώρου που τώρα, δυστυχώς, έχει φωνές που παρεκλίνουν προς τη Δεξιά. Ωστόσο, όπως είπε, υπάρχουν δυνάμεις οργανωμένες που κρατάνε προοδευτικούς προσανατολισμούς και ως προς αυτούς, ως κυρίαρχη δύναμη πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι.
Ο υπουργός ανέφερε ότι συμφωνεί με τις θέσεις Μπίστη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται προοδευτικό μέτωπο, λέγοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα παίξει κρίσιμο ρόλο για να απαλύνει ακόμα περισσότερο τις πληγές που άνοιξαν τα μνημόνια στην κοινωνία και πρόσθεσε ότι υπάρχει η στελέχωση που μπορεί αυτά να τα υποστηρίξει και πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε προς αυτό.
Σε ερώτηση για τις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τα κρατικά ΜΜΕ, απάντησε ότι η ΝΔ εργαλειοποιεί τα δημόσια ΜΜΕ για να εξυπηρετήσει την πολιτική που είχε και πριν το 2014 έναντι των δημόσιων μέσων. Όσον αφορά το ΑΠΕ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι το ίδιο δημοσίευμα που μετέδωσε το Πρακτορείο υπήρχε δύο μέρες μετά σε εφημερίδα που πολεμά την κυβέρνηση και εκεί δεν είδε καμία ανακοίνωση της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι ο υπουργός δεν παρεμβαίνει στους δημοσιογράφους. «Εμείς σε πρώτη φάση κάναμε το χρέος μας να ξαναστήσουμε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στα πόδια του, και με το ζήτημα των πομπών, και με το να καλύψουμε τις ανάγκες του πληθυσμού στην τηλεοπτική κάλυψη» υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι η ΕΡΤ μπορεί να προσφέρει στο κοινό ποιοτικό πρόγραμμα και αθλητισμό.
Κληθείς να σχολιάσει τα περί στήριξης από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ο κ. Παππάς παρατήρησε ότι ο κ. Καραμανλής είναι πρώην πρωθυπουργός της αντίπαλης παράταξης. Συμπλήρωσε ότι δεν τον θεωρεί το ίδιο με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη αλλά δεν θεωρεί ότι στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, για τη θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι με τον ΠτΔ δεν συμφωνούμε σε όλα, «αλλά έχει ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και αυτό πρέπει να το υπογραμμίσουμε».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης