Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.9.18

«Η προσφυγική κρίση είναι το πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα για το μέλλον της Ευρώπης»

«Η προσφυγική κρίση είναι το πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα για το μέλλον της Ευρώπης»


Στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σάλτσμπουργκ έγινε πλήρως αποδεκτή η πρόταση που διατύπωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός για την επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ενώ υπήρξαν θετικά βήματα στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου. Σημείωσε επίσης ότι η προσφυγική κρίση δεν αντιμετωπίζεται φτιάχνοντας φρούρια κάθε χώρα και είναι το κεντρικό πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα που χωρίζει την Ευρώπη σε δύο στρατόπεδα.
«Ευελπιστούμε μέχρι τις ευρωεκλογές η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει κάνει ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα για την εμβάθυνση της ενοποίησης και της αλληλεγγύης, δύο πολύ σημαντικών αξιών και στόχων και για τη δημιουργία ενός πλαισίου προστασίας όλων των πολιτών», είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως έκανε την πρόταση αυτή μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι της Αττικής, τις πυρκαγιές φέτος στη Σουηδία και πέρυσι τις πολύνεκρες πυρκαγιές στην Πορτογαλία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης