Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.9.18

Οφείλουμε να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος

Οφείλουμε να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος


«Η ναυτιλία αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και για τον λόγο αυτό οφείλουμε να σκύψουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτήν και στις προοπτικές που ανοίγονται στον συγκεκριμένο κλάδο» τόνισε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος παρέστη στο 18ο Ναυτιλιακό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ναυτιλιακής και Οικονομικής Στρατηγικής.
Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου είναι η διαρκής ενημέρωση και εκπαίδευση των πληρωμάτων, οι νέες τεχνολογίες που εξελίσσονται διαρκώς και η παροχή επικαιροποιημένης γνώσης σε όλους τους τομείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι όλοι μας οφείλουμε να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος, που οδήγησαν τη χώρα μας σε μία οκτάχρονη μνημονιακή επιτροπεία, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
«Ειδικά σήμερα, που αφήνουμε την κρίση πίσω μας και μπαίνουμε σταδιακά στη φάση της ανάπτυξης, οφείλουμε όλοι μας, με μεθοδικότητα και σαφήνεια, να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για να καταστήσουμε ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία στο περιφερειακό αλλά και στο διεθνές περιβάλλον και ταυτόχρονα να διαμορφώσουμε, από κοινού, όλες τις αναγκαίες και χρήσιμες πολιτικές για την προώθησή τους» σημείωσε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης