Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.11.18

Οι πρώτες 100 μέρες της Ελλάδας εκτός μνημονίου είναι μόνο η αρχή

Οι πρώτες 100 μέρες της Ελλάδας εκτός μνημονίου είναι μόνο η αρχή


«Οι πρώτες 100 μέρες εκτός μνημονίου θα είναι μόνο η αρχή», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας από τη Βουλή.
«Στις 21 Αυγούστου ανακοινώσαμε την έξοδο της χώρας μετά από 8 χρόνια από τα μνημόνια, που συρρίκνωσαν την οικονομία, διέλυσαν την κοινωνία, αναδιαμόρφωσαν το πολιτικό σύστημα», είπε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας πως όταν παρουσίαζε από την Ιθάκη την έξοδο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβητούσε από το γραφείο του ότι έχουμε αυτή την έξοδο από τα μνημόνια και μίλησε πάλι για το τέταρτο μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι από τότε που θυμάται τον εαυτό του κάθε κυβέρνηση συνήθιζε να κάνει έναν απολογισμό τις πρώτες 100 μέρες. «Εμείς τις πρώτες πραγματικά δικές μας 100 μέρες τις κλείνουμε αύριο, που κλείνουμε 100 μέρες από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια», τόνισε και προέβη σε σύντομο απολογισμό:
« - Νομοθετήσαμε την αποκατάσταση της αδικίας με την απόδοση των αναδρομικών στους ένστολους και τους δημόσιους λειτουργούς.
- Προχωρήσαμε στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και νέους επιστήμονες.
- Νομοθετούμε την ουσιαστική μείωση του ΕΝΦΙΑ για πάνω από 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που διαθέτουν χαμηλή ή μεσαία περιουσία.
- Προχωρούμε στη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων.
- Καταθέτουμε και σύντομα διανέμουμε κοινωνικό μέρισμα για 1,4 εκατ. νοικοκυριά.
- Συνεχίζουμε με την κατάργηση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, με μέτρα ενίσυχσης των φτωχών νοικοκυριών, της μεσαίας διαστρωμάτωσης, συνεχίζουμε ώσπου η μεγάλη πλειοψηφία του λαού να μπορέσει να αισθανθεί στην καθημερινότητά της την έξοδο από την αυτή την καταστροφική οκταετία».
Ο πρωθυπουργός είπε ότι «οι πρώτες δικές μας 100 μέρες θα είναι μόνο η αρχή, η αποκατάσταση των αδικιών και η κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση θα συνεχιστούν με ακόμα πιο γοργά, ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα και με τη θέληση του ελληνικού λαού και μετά τον Οκτώβριο του 2019, έχοντας υπογράψει μαζί του το δικό μας "μνημόνιο", το "μνημόνιο" για τη στήριξη της κοινωνίας, των χαμηλών στρωμάτων για την οριστική έξοδο της χώρας και της οικονομίας από την κρίση».
Ο κ Τσίπρας σχολιάζοντας την απουσία του προέδρου της ΝΔ. ανέφερε «Κύριε Τσιάρα κάθεστε στη θέση του αρχηγού σας, μάλλον δεν θα έρθει και σήμερα. Λογικό είναι γιατί είναι άλλη μια μέρα στο ελληνικό κοινοβούλιο που φέρνουμε προς ψήφιση μέτρα ελάφρυνσης για τις πολύπαθες κατηγορίες των πολιτών, μεσαία και χαμηλότερα στρώματα που σήκωσαν τα βάρη».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης