Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.11.18

Θεανώ Φωτίου: Δώσαμε 1,6 δισ. ευρώ για τη φτώχεια

Θεανώ Φωτίου: Δώσαμε 1,6 δισ. ευρώ για τη φτώχεια


«Για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης δαπανήσαμε 1.600.000.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της φτώχειας, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν δώσει επί πέντε χρόνια ούτε 1 ευρώ».
Αυτό τόνισε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, αντικρούοντας το επιχείρημα του βουλευτή της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη, ότι η χώρα μας είναι στην τρίτη χειρότερη θέση στο θέμα της φτώχειας στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η «Γιούροστατ».
«Όταν θα μπουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ του 2019 που θα αφορούν εισοδήματα του 2018, θα δείτε ότι έχουμε ρίξει τη φτώχεια και την παιδική φτώχεια κάτω από τα επίπεδα του 2008», τόνισε η κ. Φωτίου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ.
«Χθες καταθέσαμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό στη Βουλή χωρίς μέτρα λιτότητας και με αυξημένες κοινωνικές δαπάνες για το 2019. Ακόμη και τις εποχές προ κρίσης που κυβερνούσατε, τις εποχές δηλαδή της ανάπτυξης, η φτώχεια στην Ελλάδα και η παιδική φτώχεια είχαν τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη», επεσήμανε η κ. Φωτίου.
Σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Καλαφάτη ότι το 2017 το 34,8% του πληθυσμού -που αντιστοιχεί σε τρία εκατομμύρια επτακόσιες χιλιάδες πολίτες- ζούσε σε κίνδυνο φτώχειας, αντέτεινε ότι ξέχασε να πει ότι «το 2014 ήταν στο 36%, που αντιστοιχούσε σε τρία εκατομμύρια οκτακόσιες ογδόντα τέσσερις χιλιάδες πολίτες, δηλαδή ήταν διακόσιες χιλιάδες πολίτες παραπάνω σε κίνδυνο φτώχειας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης