Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.11.18

Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων είναι πια κρατικός θεσμός

Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων είναι πια κρατικός θεσμός


Ξεκίνησε η σταδιακή διανομή των σχολικών γευμάτων σε ολόκληρη την επικράτεια. Όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης», η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, το πρόγραμμα απευθύνεται σε 153.250 μαθητές, που φοιτούν σε 950 σχολεία σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων είναι πια κρατικός θεσμός, αφού έχει μπει στον κρατικό προϋπολογισμό και διατίθενται για την εφαρμογή και την υλοποίησή του 50 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν το ψήφισε, «διότι θεωρεί ότι τα σχολικά γεύματα είναι σχολικά συσσίτια», επισημαίνοντας ότι «η έμφαση στο συσσίτιο είναι, για να υποβαθμίσει το θεσμό, για να πει ότι είναι για τα φτωχά παιδιά, έναν ρατσισμό ασύλληπτο, όταν ξέρει ότι τα γεύματα δίνονται σε όλα τα παιδιά σε κάθε σχολείο».
Η κ. Φωτίου σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε, λόγω της κρίσης και των αναγκών που υπήρχαν. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι εξελίσσεται σε πρόγραμμα υψίστης παιδαγωγικής σημασίας, καθώς ακολουθεί τη μεσογειακή διατροφή και, παράλληλα, αντιμετωπίζει τη σχολική διαρροή, καθώς, σύμφωνα με την κ. Φωτίου, όπου εφαρμόζεται, παρατηρείται αύξηση της συμμετοχής των παιδιών και μείωση της επιθετικότητας. Ταυτόχρονα, η κ. Φωτίου δήλωσε ότι, τα επόμενα 2-3 χρόνια, «με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία του κράτους και αυτός είναι ο στόχος».
Όπως είπε, το πρόγραμμα είναι αυξημένο κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ έχουν ενταχθεί σε αυτό όλα τα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης