Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.11.18

Ιδιαίτερης σημασίας και αξίας η πρόταση Τσίπρα για πρωθυπουργό που θα είναι βουλευτής

Ιδιαίτερης σημασίας και αξίας η πρόταση Τσίπρα για πρωθυπουργό που θα είναι βουλευτής
Ως πρόταση «ιδιαίτερης σημασίας και αξίας» αναφορικώς με την αντεπίθεση της Δημοκρατίας στα παράκεντρα εξουσίας, περιέγραψε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, για πρωθυπουργό που θα είναι αναγκαστικώς βουλευτής. Η αναφορά αυτή του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης έγινε σε ημερίδα για την «Ίδρυση και λειτουργία μονάδων εσωτερικού ελέγχου στους Ο.Τ.Α.
Στην πατρίδα μας, οι συνέπειες της Διαφθοράς και της Διαπλοκής «ήταν και είναι καταστροφικές. Όχι μόνο προκάλεσαν την οικονομική κρίση και τα δεινά που υφίσταται ο Ελληνικός λαός αλλά προηγουμένως προκάλεσαν κάτι πολύ χειρότερο. Μία τεράστια ηθική και πολιτική κρίση», σημείωσε εισαγωγικά ο Δ. Παπαγγελόπουλος για να εξηγήσει στη συνέχεια:
«Η οικονομική κρίση θα είχε αποφευχθεί, εάν δεν είχαν εκμαυλιστεί συνειδήσεις και δεν είχε αλλοιωθεί επικίνδυνα το Δημοκρατικό μας πολίτευμα. Η διαφθορά και η διαπλοκή, εκτός όλων των άλλων που έχουν γραφτεί και ειπωθεί, πρακτικά αποτελούν το υπερόπλο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που το χρησιμοποίησαν στην αρχή, τουλάχιστον, για να αποκτήσουν μερίδιο της πολιτικής εξουσίας που δεν τους ανήκει. Με τη διαφθορά και τη διαπλοκή εκμαυλίζονται συνειδήσεις πολιτικών και κρατικών λειτουργών, προκειμένου αυτοί να μην υπηρετούν το συμφέρον του λαού αλλά τα συμφέροντα κάποιων ισχυρών οικονομικών παραγόντων. Είναι προφανές όμως, ότι όσο μεγαλύτερο μερίδιο πολιτικής εξουσίας αποκτούσαν τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα με την εξαγορά αργυρώνητων πολιτικών, τόσο η πολιτική εξουσία αποδυναμωνόταν και η λαϊκή κυριαρχία επλήττετο και οπισθοχωρούσε.
Την πραγματική εξουσία σε ορισμένους τομείς δεν την ασκούσε ο λαός μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων του αλλά σκοτεινά παράκεντρα της οικονομικής εξουσίας», κατήγγειλε ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης, που συνέχισε λέγοντας: «Στον πόλεμο αυτό, τα οικονομικά συμφέρονται χρησιμοποίησαν κάθε δυνατότητα που τους παρείχε η οικονομική και σταδιακά αυξανόμενη πολιτική ισχύς τους. Αλλά η δίψα για εξουσία σε πολλούς ανθρώπους είναι αχαλίνωτη. Στην οικονομική ελίτ -ιδίως στο διεφθαρμένο τμήμα της- είναι και ακόρεστη. Και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, 'τρώγοντας έρχεται -προσθέτω εγώ- και αυξάνεται η όρεξη'. Δεν τους αρκούσε πλέον η εξωθεσμική και παρασκηνιακή παρέμβαση στην πολιτική ζωή, αλλά επιδιώκουν εμφανώς να αναμιχθούν και να καθορίσουν της πολιτικές εξελίξεις σύμφωνα με τα οικονομικά τους συμφέροντα ερήμην του λαού.
Αυτό δεν ισχύει μόνο για την πατρίδα μας. Η μάχη είναι τοπική, ο πόλεμος είναι παγκόσμιος. Αν όμως οι επιδιώξεις τους αυτές ευοδωθούν, η Δημοκρατία ουσιαστικά θα καταλυθεί. Ήδη στην Ελλάδα προάγγελος της Μεταδημοκρατίας την οποία ορισμένοι προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν, τη Μεταδημοκρατία που αποτελεί κεκαλυμμένη οικονομική φεουδαρχία, υπήρξε προάγγελος αυτής της κατάστασης επαναλαμβάνω, υπήρξε η ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένου Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του και η αντικατάστασή του από εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης