Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.1.19

Γ. Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα γίνεται κόμβος ενεργειας και μεταφορών

Γ. Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα γίνεται κόμβος ενεργειας και μεταφορών


Τη στρατηγική σημασία της ενέργειας, τόσο γεωπολιτική όσο και οικονομική, ανέδειξε μιλώντας στο Athens Energy Forum 2019, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως η κυβέρνηση έχει λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες με την ανάπτυξη τριμερών σχημάτων συνεργασίας με χώρες όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος, πάντα μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως επισήμανε.
Με αυτόν τον τρόπο, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, η Ελλάδα έχει αναδειχθεί ως πυλώνας σταθεροποίησης σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περιοχή.
Εξίσου σημαντική χαρακτήρισε ο κ. Κατρούγκαλος και την οικονομική διάσταση του θέματος, «δεδομένου ότι η χώρα μας θέλει να αξιοποιήσει το συγκριτικό της πλεονέκτημα, ότι είναι η φυσική γέφυρα ανάμεσα σε Ασία, Ευρώπη και Αφρική για να γίνει κόμβος ενέργειας και μεταφορών».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης