Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.2.19

Αλ. Τσίπρας: Κοινή προσπάθεια να σηκώσουμε τη χώρα μια θέση πιο ψηλά

Αλ. Τσίπρας: Κοινή προσπάθεια να σηκώσουμε τη χώρα μια θέση πιο ψηλά


Στην «κοινή προσπάθεια να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, να σηκώσουμε τη χώρα μια θέση πιο ψηλά στην αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας», αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην κοπή της πίτας του Υπουργείου Εξωτερικών.
Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, «μια από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες συμφωνίες που θα σημαδέψουν την εξωτερική πολιτική του τόπου και ήδη έχουν αναβαθμίσει τον ρόλο της εξωτερικής μας πολιτικής». Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα μας διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Γ. Κατρούγκαλος: «Ποτέ άλλοτε η χώρα μας δεν είχε τόσο αναβαθμισμένο διεθνές κύρος»
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η σημερινή πατροπαράδοτη κοπή της πίτας έγινε φέτος λίγο καθυστερημένα καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η Συμφωνία των Πρεσπών. Τόνισε ότι «ωστόσο δεν θα είναι κανείς παραπονεμένος γιατί η δουλειά που έβγαλε το τελευταίο διάστημα το ΥΠΕΞ και η πολύ σημαντική συνεισφορά του στην αναβάθμιση του ρόλου της πατρίδας στο διεθνές στερέωμα δικαιολογεί αυτή τη μικρή καθυστέρηση, καθώς δεν θα μπορούσαμε να κόβουμε πίτες τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη μια από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες συμφωνίες που θα σημαδέψουν την εξωτερική πολιτική του τόπου και ήδη έχουν αναβαθμίσει τον ρόλο της εξωτερικής μας πολιτικής».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης