Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.4.19

Ν. Βούτσης: Τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα

Ν. Βούτσης: Τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα

Το γεγονός ότι σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, με προεξάρχουσα την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει αναγνωρίσει τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία αποτελεί «το πιο επιτυχημένο παράδειγμα καλής γειτονίας», επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, στην ομιλία του στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ολοκληρώνει σήμερα τις διήμερες εργασίες της στη Βιέννη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσήλωση της Ελλάδας στην εμπέδωση της σταθερότητας και της ευημερίας στη ΝΑ Ευρώπη και η συναίσθηση της ευθύνης έναντι της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της περιοχής αυτής, οδήγησαν στη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποδεικνύοντας ότι, «όταν υπάρχει η αναγκαία πολιτική βούληση, τα κράτη δύνανται να επιλύουν ειρηνικά τις διαφορές τους, με βάση το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας».
Η Συμφωνία, όπως είπε, δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο για την πλήρη ανάπτυξη των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία προς όφελος των δύο λαών, και ήδη οι διμερείς επαφές, σε όλα τα επίπεδα, είναι συχνές και στενές και στοχεύουν στη συγκρότηση ενός πλήρους και σύγχρονου πλέγματος συνεργασίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης