Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.4.19

Δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών υπέρ του Αλ. Τσίπρα, στο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας

Δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών υπέρ του Αλ. Τσίπρα, στο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας

Το βίντεο με μηνύματα από Ευρωπαίους ηγέτες που παίρνουν θέση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και στιγμιότυπα από τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βίντεο το οποίο προηγήθηκε της ομιλίας του στην πρώτη πανελλαδική συνάντηση για την προοδευτική συμμαχία το προηγούμενο Σάββατο στο Γαλάτσι, παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με πηγές από το κυβερνών κόμμα.
Εν αρχή, ο πρωθυπουργός από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εμφανίζεται στο βίντεο να σημειώνει πως στην Ευρώπη «επωάζεται το αυγό του φιδιού» και να τονίζει πως, όπως στην δεκαετία του ‘30 υπήρξε η ευρύτερη δυνατή πολιτική συμπαράταξη για την αντιμετώπισή του, έτσι και σήμερα, παρά τις διάφορες, αποτελεί καθήκον όλων να το αντιμετωπίσουν,  Στο βίντεο εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα χαιρετίζει την αποφασιστικότητα και το θάρρος του Αλέξη Τσίπρα να υπερασπιστεί, όπως τονίζει, τα συμφέροντα της χώρας του και του λαού του. «Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι η αλλαγή είναι εφικτή» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Κόστα. Από την πλευρά του ο Ούντο Μπούλμαν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, επισημάνει την ανάγκη να αφήσουμε πίσω τη λιτότητα και να επενδύσουμε στο  μέλλον των λαών μας. Και εκφράζει τη στήριξή του στις πλατιές προοδευτικές συμμαχίες για την αλλαγή σελίδας προς όφελος των λαών της Ευρώπης, όπως σημειώνει.
Τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του Έλληνα πρωθυπουργού υπενθυμίζει στο δικό του μήνυμα ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στην Ιταλία.
Στο βίντεο συμπεριλαμβάνεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου ζητεί πίσω από τους πρόσφυγες και μετανάστες να μην βλέπουμε αριθμούς αλλά ονοματεπώνυμα με συναισθήματα, ελπίδες και πιστεύω.
Φράση που παραπέμπει στην πρόσφατη δήλωση του Ποντίφικα, ο οποίος εκφράζει το σεβασμό του για τον Αλέξη Τσίπρα, για τη φράση του, «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πάνω από τις συμφωνίες». Ο Πάπας Φραγκίσκος μάλιστα τονίζει πως αυτή η φράση αξίζει το βραβείο Νόμπελ. Από την πλευρά του, ο Γιέλσε Κλίβερ, πρόεδρος της Πράσινης Αριστεράς της Ολλανδίας ζητεί να σταθούμε όλοι ενάντια στα παραδοσιακά κόμματα που προκρίνουν φιλελεύθερες πολιτικές και ενάντια στις ακροδεξιές δυνάμεις.  Ο Νίκο Κουέ, συνυποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζει την αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωπαϊκή Αριστερά ώστε, όπως τονίζει στο μήνυμά του, η Ευρώπη να είναι αύριο διαφορετική. Ενώ η Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της ομάδας της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς, τονίζει: «Χρειαζόμαστε το ΣΥΡΙΖΑ και την εμπειρία του» και εκφράζει την ευχή να αντιμετωπίσουν από κοινούς όλες τις προκλήσεις.  Η Μαίρη Λου Μακ Ντόναλντ, πρόεδρος του Σιν Φέιν στην Ιρλανδία στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης απέναντι στη μεγάλη πρόκληση, όπως την χαρακτηρίζει, για τη δημιουργία μιας Ευρώπης πραγματικά δημοκρατικής. Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνει πως η στήριξη της εργασίας δημιουργεί το χώρο για την ανάπτυξη και όχι η συρρίκνωση και η διάλυσή της, τονίζοντας, έτσι, τις ουσιαστικές διάφορες στις πολιτικές των προοδευτικών δυνάμεων από τις συντηρητικές-νεοφιλελεύθερες.  «Είμαστε περήφανοι για όσα καταφέραμε, είμαστε περήφανοι που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, είμαστε περήφανοι που φέρνουμε την ειρήνη και τη συνεργασία στη γειτονιά μας, είμαστε περήφανοι για τις Πρέσπες, είμαστε περήφανοι που τείνουμε το χέρι της φιλίας και της συνεργασίας απέναντι στον εθνικισμό», εμφανίζεται να λέει ο Αλ. Τσίπρας.
Εξάλλου «ήμασταν και είμαστε η δύναμη εκείνη που εμπνέεται από τους μεγάλους αγώνες του λαού μας, ήμασταν και είμαστε τοποθετημένοι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, και να είστε σίγουροι, θα νικήσουμε» τονίζει ο πρωθυπουργός κλείνοντας το βίντεο, που φέρει την υπογραφή,  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Κατά τη διάρκεια του επτάλεπτου βίντεο, περνούν πλάνα από προηγούμενες συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με τους Μπ. Ομπάμα και Τζ. Κόρμπιν, μεταξύ ά

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης