Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.8.19

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε Αρμένιο Επίτροπο για θέματα διασποράς

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε Αρμένιο Επίτροπο για θέματα διασποράς

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα τον κ. Zaneh Sinanyan, Επίτροπο για θέματα διασποράς στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Αρμενίας. Ο Sinanyan επισκέπτεται την Κύπρο με την ευκαιρία του 20ού Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς (ΠΟΜΑΚ – ΠΣΕΚΑ – ΝΕΠΟΜΑΚ), που πραγματοποιείται από τις 27 μέχρι τις 30 Αυγούστου 2019, στη Λευκωσία. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν.
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Αρμενίας, οι οποίες, όπως σημειώθηκε  εδράζονται σε στενούς ιστορικούς, και πολιτιστικούς δεσμούς. Εκφράστηκε εκατέρωθεν η βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αρμενίας σε όλα τα επίπεδα και συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας αυτής, αξιοποιώντας την ανά τον κόσμο κυπριακή και αρμενική διασπορά.
Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε, εξάλλου, τον κ. Sinanyan για το κυπριακό πρόβλημα. Εξήρε, τέλος, τη δραστήρια παρουσία της αρμενικής κοινότητας στην Κύπρο, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κυπριακής κοινωνίας και ως ένα ακόμη ισχυρό σύνδεσμο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης