Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.9.19

«Η Ελλάδα μπαίνει στον διεθνή επενδυτικό χάρτη»


«Η Ελλάδα μπαίνει στον διεθνή επενδυτικό χάρτη»


Η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων συζητήθηκε και στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της ελληνικής εθνικής μειονότητας ως προϋπόθεση. Σε καλό κλίμα ήταν και οι συναντήσεις με τον πρόεδρο του Κοσσόβου Χακίμ Θάτσι και τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάντερ Βούσιτς. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας μάλιστα ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να μην προχωρήσει σε αναγνώριση του Κοσσόβου κάτι στο οποίο του απάντησε θετικά.
Ψήφος στους απόδημους Έλληνες
Ιδιαίτερο κομμάτι του προγράμματός του αφορούσε την ομογένεια και είναι η πρώτη φορά μετά από 20 σχεδόν χρόνια που Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε σε ανοικτή εκδήλωση στην Αστόρια. Οι ομογενείς του επιφύλαξαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή το βράδυ της Τετάρτης. Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε από στήθους ομιλία υπογραμμίζοντας την απόφασή του να προχωρήσει στην νομοθέτηση του δικαιώματος των ομογενών να ψηφίσουν στις εκλογές από τον τόπο διαμονής τους. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι έτοιμη και ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει σύντομα κύκλο συναντήσεων με τον Αλέξη Τσίπρα και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Τσίπρας έχει την δική του πρόταση την οποία ο πρωθυπουργός θεωρεί προσβλητική για τους απόδημους Έλληνες και τον προειδοποίησε ότι εάν δεν αλλάξει θέση θα μείνει απελπιστικά μόνος.
Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής όπου είχε συνάντηση σε πολύ θερμό κλίμα με τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ελπιδοφόρο. Επίσης, και μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης είχε σύντομη συνομιλία με τον απερχόμενο Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα τις επόμενες μέρες και με εκπροσώπους εβραϊκών οργανώσεων. Είχε επίσης μια σύντομη επαφή στο λόμπι του ξενοδοχείου Millenium με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν καθώς επίσης μια επαφή γνωριμίας με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια, στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ προς τιμήν των αντιπροσωπειών των χωρών που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Αμυντική Συμφωνία με ΗΠΑ
Αν και δεν συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τράμπ λόγω των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων στις ΗΠΑ που ανέτρεψαν το πρόγραμμα του αμερικανού Προέδρου, το θέμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων είναι στο τραπέζι. Τον Οκτώβριο αναμένεται στη χώρα μας ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στο πλαίσιο του αναβαθμισμένου στρατηγικού διαλόγου Ελλάδος - ΗΠΑ και ενώ έχει τεθεί το θέμα της ανανέωσης της συμφωνίας για τη βάση της Σούδας με επέκταση της πέραν του ενός χρόνου, η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι «είμαστε σε συζητήσεις για επικαιροποίηση της συμφωνίας ώστε αλλαγές που έχουν γίνει στο πεδίο να συμπεριληφθούν σε νομικό κείμενο».
Μετά το πέρας του επίσημου προγράμματός του ο πρωθυπουργός που συνοδεύεται από την σύζυγό του Μαρέβα παρέμεινε στις ΗΠΑ καθώς ο μεγάλος του γιος σπουδάζει εκεί.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης