Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.9.19

Κυρ. Μητσοτάκης: Πηγή έμπνευσης για εμάς το Ίδρυμα Brainport στο Αϊντχόβεν

Κυρ. Μητσοτάκης: Πηγή έμπνευσης για εμάς το Ίδρυμα Brainport στο Αϊντχόβεν


του απεσταλμένου μας, Σ. Γκουτζάνη
Επίσκεψη στο Ίδρυμα Brainport του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν πραγματοποίησε το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από τη συνάντησή του με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε στη Χάγη.
Το Ίδρυμα προωθεί την καινοτομία και την τεχνολογική σύνδεση της επιστημονικής παραγωγής με την αγορά. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος ο οποίος στη συνέχεια του έκανε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του πανεπιστημίου, και ακολούθησε ξενάγηση του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις και ενημέρωση.
Στη συνέχεια τρεις απόφοιτοι του πανεπιστημίου που έχουν πλέον δικές τους νεοφυείς επιχειρήσεις και συνεργάζονται με το Ίδρυμα αξιοποιώντας ομάδες φοιτητών, ανέπτυξαν στον Έλληνα πρωθυπουργό το αντικείμενό τους και τη διασύνδεσή τους με την παραγωγή και την αγορά. Ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλησε η επίσκεψή του να αποτελέσει σύμβολο του προσωπικού του ενδιαφέροντος και της κατεύθυνσης που θέλει να δώσει στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μιλώντας στους οικοδεσπότες του είπε ότι το Ίδρυμα και η δραστηριότητά του «αποτελείται πηγή έμπνευσης για εμάς, είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε στην Ελλάδα»και προσέθεσε ότι «στη χώρα μας έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες που μπορούν να δώσουν ώθηση».
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με αρκετούς Έλληνες φοιτητές οι οποίοι συνομίλησαν μαζί του και έβγαλαν selfies.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, το Ίδρυμα Brainport είναι ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης που προωθεί την σύνδεση της παραγωγής με την αγορά. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη, είναι να αναπτυχθούν συνέργειες με την ολλανδική πλευρά και να εξεταστούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας. Όπως έχει γίνει γνωστό, τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών θα δημιουργήσουν μια «γέφυρα» για την παροχή τεχνικής βοήθειας και την αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών από ολλανδικής πλευράς, έτσι ώστε να στηριχθούν οι ελληνικές εταιρείες και τα ινστιτούτα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στο διεθνές περιβάλλον και να αξιοποιηθεί το ταλέντο και οι δεξιότητες που υπάρχουν στη χώρα μας στους τομείς των νέων τεχνολογιών.
Συνάντηση με Μ. Ρούτε
Στις 2:15 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στη Χάγη με τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε. Στην ατζέντα είναι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το μεταναστευτικό-προσφυγικό, η διεύρυνση της ΕΕ και κυρίως οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και η «πράσινη οικονομία». Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών.
Η επίσκεψη στη Χάγη είναι η τρίτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά το Παρίσι και το Βερολίνο, και συμπληρώνει τον πρώτο κύκλο επαφών του πρωθυπουργού λόγω της ιδιαίτερης θέσης που κατέχει η Ολλανδία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζεται από παλιά με τον κ. Ρούτε και είχε διατηρήσει επαφή μαζί του. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι μεταρρυθμίσεις και η προοπτική των επενδύσεων στον τομέα της «πράσινης οικονομίας» συμπληρωματικά και με το σχέδιο που ανέπτυξε ο κ. Μητσοτάκης στο Βερολίνο.
a.p.e.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης