Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.10.19

Λ. Οικονόμου: «Απειθαρχία, υπερπληθυσμός και υποστελέχωση» απεικονίζουν την κατάσταση στις φυλακές

Λ. Οικονόμου: «Απειθαρχία, υπερπληθυσμός και υποστελέχωση» απεικονίζουν την κατάσταση στις φυλακές


«Τρεις λέξεις απεικονίζουν την κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Απειθαρχία, υπερπληθυσμός και υποστελέχωση». Με αυτή τη χαρακτηριστική αναφορά θέλησε να παρουσιάσει την εικόνα των φυλακών σε όλη τη χώρα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ενημερώνοντας την Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος για τις προτεραιότητες και τους στόχους της νέας ηγεσίας του υπουργείου για την αντιμετώπιση και τη λύση ενός διαχρονικού, όπως είπε, προβλήματος.

«Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να διασφαλίσουμε τη ζωή των κρατουμένων, αλλά και των υπαλλήλων, αντιμετωπίζοντας μια κατάσταση στις φυλακές που είναι εκρηκτική. Και είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε στο ελάχιστο για τη σωφρονιστική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος για το πρόβλημα που καλείται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει, καταθέτοντας στοιχεία για το διάστημα από 1/1/2019 μέχρι 15/9/2019, από τα οποία προκύπτει ότι:

Υπήρξαν συνολικά σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, 525 συμπλοκές κρατουμένων, 88 επιθέσεις σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, 7 ανθρωποκτονίες, 28 αυτοκτονίες, 42 στάσεις κρατουμένων, 2.528 κατασχέσεις κινητών, 561 κατασχέσεις ναρκωτικών και 1.546 αυτοσχέδιων όπλων.

«Μόνο στις φυλακές Κορυδαλλού υπήρξαν 9 συμπλοκές, 16 επιθέσεις σε υπαλλήλους, 3 ανθρωποκτονίες, 6 αυτοκτονίες, κατασχέσεις 750 κινητών, 100 ναρκωτικών, και 663 αυτοσχέδιων όπλων. Με τα κινητά τηλέφωνα γίνεται πάρτι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας ότι σε καμία φυλακή δεν υπάρχει ανιχνευτής για ναρκωτικά και όπλα.

Έμφαση έδωσε ο κ. Οικονόμου στο θέμα της ασφάλειας στις φυλακές, απορρίπτοντας κατηγορίες βουλευτών της αντιπολίτευσης, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, για αυταρχικές λογικές.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης