Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.11.19

Κυρ. Μητσοτάκης: Ανάπτυξη για όλους - Παραγωγή νέου πλούτου που θα μοιράζεται δίκαια

Κυρ. Μητσοτάκης: Ανάπτυξη για όλους - Παραγωγή νέου πλούτου που θα μοιράζεται δίκαια

Το ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και της κυβερνητικής πολιτικής με εκτενείς αναφορές στη σύζευξη πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης παρουσίασε στην ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 



Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία τόνισε πως στάθηκε αλώβητη απέναντι στη λαίλαπα του λαϊκισμού, όπως είπε όμως πλήρωσε, βαρύ τίμημα καθώς στελέχη της στοχοποιήθηκαν και το πρόγραμμά της παραχαράχτηκε από ψέματα. «Η προπαγάνδα τύλιξε για χρόνια τη χώρα με το νέφος ενός ανύπαρκτου «ηθικού πλεονεκτήματος». Οι ρίζες μας, ωστόσο, αποδείχθηκαν ισχυρές. Δεν υποχωρήσαμε. Χαλυβδωθήκαμε. Και επιλέγοντας μια Συμφωνία Αλήθειας με τον λαό, κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του: Η Ν.Δ. είναι το κόμμα που, το 2019 νίκησε, σε τέσσερις αναμετρήσεις, τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ, που έμοιαζε τότε παντοδύναμος.
Και το πέτυχε με φειδωλές υποσχέσεις. Με επένδυση στην υπευθυνότητα. Και προβάλλοντας σταθερά το μήνυμα της ενότητας και της ευημερίας των Ελλήνων» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επισημαίνοντας την ανάγκη ενότητας και τονίζοντας πως οι αλλαγές στην ΝΔ θεμελίωσαν τη γεφύρωση ενός κρίσιμου ρήγματος ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι. Και μας κράτησαν πολύ πίσω για να μην κινηθούμε γρήγορα προς τα εμπρός. Ξεκινάμε, λοιπόν, με όλους και για όλους!»
Αναφερόμενος στην ανάγκη να νικηθεί ο λαϊκισμός και στο γεγονός ότι, όπως είπε, η ΝΔ είναι στην Ευρώπη το μεγαλύτερο σε οργάνωση κεντροδεξιό κόμμα και το πρώτο που νίκησε τον λαϊκισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματός του. «Η χώρα μας έχει, σήμερα, μια ισχυρή κυβέρνηση στην Ευρώπη και η Ν.Δ είναι το μεγαλύτερο, σε οργάνωση, κεντροδεξιό κόμμα. Το πρώτο που νίκησε τον λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός δεν χαρακτηρίζει μόνο τους αντιπάλους μας. Μπορεί να απειλήσει και την δική μας σκέψη. Και να μην ξεχνάτε πως η αλαζονεία και η αυταρέσκεια είναι πάντα κακός σύμβουλος. Χρέος μου είναι να μην επιτρέψω τέτοιες συμπεριφορές να σκιάσουν τη διαδρομή μας.Φάρος μας, λοιπόν, πρέπει να παραμείνει η αλήθεια και η ειλικρίνεια. Δεν θα κρύψουμε από τον λαό τις δυσκολίες που συναντάμε, ούτε και θα αρνηθούμε ολισθήματα. Κάποια από τα τελευταία, μάλιστα, εγώ πρώτος θα αναγνωρίσω και θα σπεύσω να θεραπεύσω» είπε χαρακτηριστικά.
Η εικόνα της χώρας είναι διαφορετική καθώς η οικονομία έχει τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης