Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.12.19

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Κύπρου


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Κύπρου


Η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20.40 στη Λάρνακα και οι δυο Υπουργοί προέβησαν ακολούθως σε δηλώσεις.
Το αεροσκάφος με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών προσγειώθηκε νωρίς το βράδυ (19.50) της Κυριακής στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο Υπουργών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συντονισμού των ενεργειών Λευκωσίας - Αθήνας για τη διαχείριση των εξελίξεων μετά την υπογραφή των μνημονίων Τουρκίας - Λιβύης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέμενε την ολοκλήρωση της συνάντησης ώστε να ενημερωθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών για το περιεχόμενο της.
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μετέβη νωρίτερα την Κυριακή στη Βεγγάζη, όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ. Ο κ. Δένδιας μετέβη στη συνέχεια στην Αίγυπτο όπου στο αεροδρόμιο Καϊρου συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα των τουρκολιβυκών μνημονίων.
Στη συνέχεια, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έφθασε στη Λάρνακα, για να ενημερώσει τον Κύπριο ομόλογό του για τις επαφές του και για συντονισμό των επόμενων ενεργειών στην εξωτερική πολιτική των δύο χωρών.
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση επιστρέφει στην Αθήνα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης