Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.1.10

Έκκληση στον πατριωτισμό των αγροτών


Έκκληση στον πατριωτισμό των αγροτών, να ανοίξουν τα μπλόκα και να προσέλθουν στον εξαγγελθέντα διάλογο για την νέα αγροτική οικονομία, απηύθυνε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως τα μπλόκα τραυματίζουν την εικόνα της Ελλάδας στη διεθνή οικονομία και πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να ικανοποιηθούν αιτήματα που σποραδικά και απογραμμάτιστα ακούγονται».



Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των αρχηγών της ελάσσονος αντιπολίτευσης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τέλος στα λεφτά για συντεχνιακές διευθετήσεις, για πρόσκαιρες λύσεις που δεν αντέχουν παρά λίγους μήνες και μετά ξανά μπλόκα, ξανά συναλλαγή με την εξουσία. Έφτασε η ώρα των ριζικών αλλαγών που δίνουν σιγουριά και μέλλον στην ελληνική ύπαιθρο, στον αγρότη, στα χωριά μας. Αυτή την τολμηρή μάχη καλούμε τους αγρότες να δώσουμε μαζί. Δεν σας θέλουμε συνενόχους στη μεταξύ μας μικροπολιτική συναλλαγή, αλλά συμμέτοχους στη μεγάλη αλλαγή».

Απεναντίας, «τα μπλόκα, όχι μόνον δεν λύνουν, αλλά δημιουργούν καινούργια προβλήματα. Κάνουν τεράστια ζημιά και στην εικόνα της πατρίδας, καθώς το μεγαλύτερο έλλειμμα, είναι εκείνο της αξιοπιστίας. Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα να διασύρεται και να λοιδορείται. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο να βλάψουμε άλλο τους εαυτούς μας. Πρώτοι από την κατάσταση αυτή, επωφελούνται εκείνοι που θέλουν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος μας. Έχω γυρίσει σε όλα τα μπλόκα, αλλά δεν είναι το κλείσιμο των δρόμων η λύση» παρατήρησε ο Πρωθυπουργός για να αναφέρει αργότερα στη δευτερολογία του:

«Δεν επικαλούμαι τον πατριωτισμό για να κρύψω τα προβλήματα, αλλά είναι μια αλήθεια ότι η αξιοπιστία της χώρας μας κρίνεται καθημερινά. Ό,τι λέγεται αποδελτιώνεται και πηγαίνει στα γραφεία του κάθε οικονομικού παράγοντα διεθνώς. Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου - είναι στο στόχαστρο η Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είμαστε ακόμα πιο υπεύθυνοι. Η απουσία πατριωτικής προσπάθειας θα βλάψει όλους - και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, την αγροτιά».

«Αν ακολουθούσα αυτά που λέτε, θα ήταν, όχι μόνον οι δρόμοι κλειστοί, αλλά και τα σπίτια» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Ποια είναι η διαφορά σας; Να μην κάνουμε προγραμματισμό, αγροτική πολιτική, ριζικές αλλαγές, να μην κτυπήσουμε τους μεσάζοντες, την διαφθορά, το παραεμπόριο και τους παράγοντες στο συνεταιριστικό κίνημα; Τον αγρότη δεν θα τον σεβαστούμε, ή θα είναι πάντα υποκείμενο εκμετάλλευσης κάποιου παράγοντα, κάποιου αγροτοπατέρα;».

Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε πρόσκληση τόσο προς το ΚΚΕ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχουν στον διάλογο και κατέληξε: «Ζητώ το δικαίωμα να κάνουμε μια νέα αρχή. Και μην σας εκπλήσσει αν κάνουμε μια νέα αρχή ως ΠΑΣΟΚ. Είμαστε δημοκρατικό Κίνημα, να κάνουμε μια νέα αρχή, μια νέα αγροτική οικονομία σε μια νέα Ελλάδα».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης