Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.1.20

Γ. Βρούτσης: Αποκαθιστούμε μία μεγάλη αδικία κατά των συνταξιούχων

Γ. Βρούτσης: Αποκαθιστούμε μία μεγάλη αδικία κατά των συνταξιούχων


«H κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί τους συνταξιούχους της χώρας μας ένα δυναμικό, έμπειρο και ιδιαίτερα χρήσιμο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που μπορεί να προσφέρει πολλά στην πατρίδα μας», επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ανοίγει τις πόρτες της αγοράς εργασίας σε όλον αυτόν τον κόσμο και του δίνει το δικαίωμα να συνεχίσει ξανά, ομαλά και νόμιμα, την προσφορά του.
Αντίθετα, όπως υπογραμμίζει, «ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε τιμωρητικά και απαξιωτικά απέναντι στους συνταξιούχους. Τους στέρησε επιδεικτικά το δικαίωμα της εργασίας, θέτοντάς τους εξοντωτικούς όρους, που απαγόρευαν τη νόμιμη και ομαλή ένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία».
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αποκαθίσταται μία μεγάλη αδικία κατά των συνταξιούχων της χώρας. Γι’ αυτόν το λόγο, το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που κατατίθεται σύντομα σε διαβούλευση, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για όλους τους συνταξιούχους.
Συγκεκριμένα:
- Οι συνταξιούχοι αγρότες θα μπορούν να συνεχίσουν την επαγγελματική δραστηριότητά τους, χωρίς καμία περικοπή της σύνταξής τους, λαμβάνοντας δηλαδή το 100% της σύνταξής τους.
- Σε εκατομμύρια συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα δίνεται το δικαίωμα να ενταχθούν νόμιμα στην αγορά εργασίας, λαμβάνοντας το 70% της σύνταξής τους και καταβάλλοντας ταυτόχρονα ασφαλιστικές εισφορές και φόρους.
«Επαναλαμβάνουμε, για να το ακούσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνουμε αυτό το δικαίωμα σε όλους τους συνταξιούχους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με αυτόν τον τρόπο, απαντάμε έμπρακτα στις ανησυχίες και τα προβλήματα των συνταξιούχων και δείχνουμε τη σαφή διαφορά φιλοσοφίας της κυβέρνησής μας. Αποδεικνύουμε το σεβασμό μας σε αυτούς τους ανθρώπους, που ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε μόνο ως αριθμό, που θα "έλυνε" το ασφαλιστικό με "φυσικό τρόπο"... Επιτέλους! Είναι ντροπή κ. Γεροβασίλη, μετά τις δραματικές περικοπές που κάνατε στις συντάξεις, να μιλάτε για "χρυσούς παππούδες". Ζητήστε συγγνώμη που θέσατε τους Έλληνες συνταξιούχους στο περιθώριο και σταματήστε να τους κουνάτε το δάκτυλο. Καταλάβετέ το. Δυστυχώς, για τον ΣΥΡΙΖΑ και ευτυχώς για την ελληνική κοινωνία, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!» καταλήγει το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης