Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.2.20

Χρ. Σταϊκούρας: Ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι συναγωνίζεται, και μάλλον ξεπερνά, τον κ. Τσακαλώτο στην κοπτοραπτική

Χρ. Σταϊκούρας: Ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι συναγωνίζεται, και μάλλον ξεπερνά, τον κ. Τσακαλώτο στην κοπτοραπτική


Σφοδρή κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι "ο κ. Τσίπρας, σε σημερινή του ομιλία, απέδειξε ότι συναγωνίζεται, και μάλλον ξεπερνά, τον κ. Τσακαλώτο στην κοπτοραπτική", όταν αναφέρει πως αισθάνεται ντροπή για τη δήλωση περί τραπεζών, η οποία παραποιήθηκε.
Ο υπουργός κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι εκείνος ήταν που με την πολιτική του οδήγησε σε απώλεια 40 δισ. ευρώ καταθέσεων το πρώτο εξάμηνο του 2015, στην εφαρμογή κεφαλαιακών περιορισμών, στην ύφεση της οικονομίας και σε μια αχρείαστη τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:
"Ο κ. Τσίπρας, σε σημερινή του ομιλία, απέδειξε ότι συναγωνίζεται, και μάλλον ξεπερνά, τον κ. Τσακαλώτο στην κοπτοραπτική. Αισθάνεται, είπε, ντροπή για δήλωσή μου περί τραπεζών, που συγχρονισμένα παραποίησαν. Όμως θα έλεγα, ο κ. Τσίπρας να αφήσει το κατασκευασμένο φύλλο συκής και, αν δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αισθανθεί ντροπή για αρκετά από τα πολιτικά πεπραγμένα του, ας αισθανθεί τουλάχιστον ευθύνη γιατί με τις πολιτικές ασυναρτησίες και τις αυταπάτες του επιβάρυνε, ως πρωθυπουργός, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με την πολιτική του, οδήγησε σε απώλεια 40 δισ. ευρώ καταθέσεων το πρώτο εξάμηνο του 2015 από το τραπεζικό σύστημα και στην εφαρμογή κεφαλαιακών περιορισμών. Συνέπεια των πολιτικών του υπήρξε η ύφεση της οικονομίας κατά τα έτη 2015 και 2016 και μία αχρείαστη τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με την οποία προστέθηκε κόστος στο Δημόσιο, μεταβλήθηκε η ιδιοκτησιακή δομή των πιστωτικών ιδρυμάτων και έχασαν τεράστια ποσά το Δημόσιο, οι φορολογούμενοι και οι ιδιώτες μικρομέτοχοι. Τα λοιπά στην ώρα τους".

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης