Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.3.20

Μήνυμα Ν. Δένδια στους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ σε όλον τον κόσμο


Μήνυμα Ν. Δένδια στους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ σε όλον τον κόσμο

Tο μήνυμα πως δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι και η πρόκληση με τον κορονοϊό «θα μας βρει όλους στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και ότι σύντομα η δύσκολη αυτή περίοδος θα αποτελέσει παρελθόν», στέλνει στους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας.
Στο μήνυμά του στους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ ο κ. Δένδιας επισημαίνει πως «το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού COVID-19 ανέτρεψε την καθημερινότητα, τη ζωή και την απασχόληση σε ολόκληρο τον κόσμο», και σημείωσε ότι «διανύουμε μία πρωτόγνωρη περίοδο με πρωτοφανείς προκλήσεις». Προκλήσεις που απαιτούν από όλους μας, όπως τόνισε, «να αλλάξουμε ριζικά την καθημερινότητά μας για να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα στις υποδείξεις των ειδικών, προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε».
Αυτό ισχύει στο μέγιστο βαθμό, υπογράμμισε περαιτέρω, «για όσους καλείστε να αντιμετωπίσετε αυτήν την κρίση εργαζόμενοι από το εξωτερικό, συχνά μακριά από τις οικογένειες και το κοινωνικό σας περιβάλλον. Αλλά και για τους υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας που παραμένουν στις θέσεις τους».
Ο υπουργός Εξωτερικών στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια του προσωπικού της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων αλλά και των υπαλλήλων στο εξωτερικό που είναι επιφορτισμένοι να διευκολύνουν, σε συνεννόηση με τα κράτη υποδοχής, τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
«Όλοι εργάζεστε με ζήλο και αυταπάρνηση και επαγγελματισμό προκειμένου και το υπουργείο Εξωτερικών να συμβάλει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης και του καθενός μας ξεχωριστά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας στη χώρα μας. Καλείστε, επίσης, την ίδια ώρα να συνεχίσετε να επαγρυπνείτε για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία» ανέφερε.
Καταληκτικά, ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών για την αφοσίωση, το θάρρος και τον επαγγελματισμό τους και τόνισε πως «είναι αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την παράδοση και την ιστορία του ξεχωριστού αυτού υπουργείου, την εθνική αποστολή του οποίου υπηρετείτε με υπερηφάνεια».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης