Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.3.20

Tην αλληλεγγύη του ελληνικού λαού εξέφρασε η ΠτΔ στον Ιταλό ομόλογό της

Tην αλληλεγγύη του ελληνικού λαού εξέφρασε η ΠτΔ στον Ιταλό ομόλογό της


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, προκειμένου να του μεταφέρει την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και της ίδιας προσωπικά προς τον δοκιμαζόμενο ιταλικό λαό.
Εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τον μεγάλο αριθμό θυμάτων και το θαυμασμό της για την υπεύθυνη στάση των Ιταλών πολιτών ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έστειλε όμως παράλληλα κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη δοκιμαζόμενη Ιταλία, ευχόμενη στον κ. Ματαρέλα «andrà tutto bene» (όλα θα πάνε καλά).
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας ευχαρίστησε θερμά την κ. Σακελλαροπούλου για την ειλικρινή έκφραση συμπαράστασης εκ μέρους της και εξέφρασε την ελπίδα να αντιμετωπισθεί σύντομα και με επιτυχία η πανδημία που δεν γνωρίζει σύνορα και έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής όλων των ανθρώπων. Ευχήθηκε επίσης η εμπειρία της Ιταλίας να βοηθήσει τις άλλες χώρες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα και με λιγότερα θύματα την πανδημία, επισημαίνοντας ότι τα αυστηρά μέτρα προστασίας είναι εντελώς απαραίτητα για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.
Η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε, επίσης, τον Ιταλό ομόλογό της για τα συγχαρητήρια και τις ευχές που της απέστειλε για την ανάληψη των καθηκόντων της, εκφράζοντας την επιθυμία η άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, που συνδέονται με πολύ δυνατές σχέσεις φιλίας, να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης