Το Ελληνοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων www.vouli.net, η διεύθυνση κι οι συντάκτες σας εύχονται χρόνια πολλά

22.4.20

Σ. Τσιόδρας: Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο, 7 νέα κρούσματα, 2. 408 συνολικά

Σ. Τσιόδρας: Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο, 7 νέα κρούσματα, 2. 408 συνολικά



Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 7 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.408, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
55 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 121 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο κανένας ασθενής δεν έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό.
Πόρτα-πόρτα οι 115 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας
Ν. Χαρδαλιάς από Κρανίδι: Τα μέτρα που πήραμε χθες εφαρμόζονται στο ακέραιο

Ν. Χαρδαλιάς: Η άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε πετύχει πολλά και κάθε εβδομάδα που περνά μάς φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Κατέστησε σαφές ότι «τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι λήγουν στις 28 Απριλίου και ότι από την επόμενη Τρίτη επιστρέφουμε στους γνώριμους ρυθμούς».
Επισήμανε ότι η επιστροφή θα είναι σταδιακή και προσέθεσε ότι σταδιακή άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να έχουμε κρούσματα. Τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί πολλές φορές ανάλογα με τις εξελίξεις είτε να πατάμε φρένο είτε να επιστρέφουμε στη λήψη κάποιων περιοριστικών μέτρων εφόσον προκύπτουν επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση πάντα σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, σημείωσε.
Περαιτέρω ανέφερε ότι η κυβέρνηση μεθοδικά επεξεργάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο την ώρα που πρέπει θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός.
Ξεκαθάρισε ότι το μόνο μέτρο που αίρεται από την επόμενη εβδομάδα είναι ότι στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία και για συγκεκριμένες διαδικασίες ανοίγουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης