Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.4.20

Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον ομόλογό του της Αρμενίας: Άριστο το επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αρμενίας

Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον ομόλογό του της Αρμενίας: Άριστο το επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αρμενίας


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρμένιο ομόλογό του Ζοραμπ Μνατσακανιάν (Zohrab Mnatsakanyan) είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συζήτηση περιεστράφη γύρω από την κατάσταση που έχει προκύψει από την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ τονίσθηκε η σημασία της ενεργότερης διεθνούς συνεργασίας με όρους αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Αντηλλάγησαν απόψεις από τις εμπειρίες που έχουν αντλήσει οι δύο χώρες κατά τις προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν την πανδημία, προσπάθειες που έχουν στο επίκεντρό τους την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Εξάλλου, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, συζητήθηκαν θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, ενώ αμφότεροι οι κύριοι Δένδιας και Μνατσακανιάν εξήραν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αρμενίας, οι οποίες αναπτύσσονται και στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας που έχει θεσπιστεί με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης