Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.4.20

Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ με αφορμή την επιδημία

Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ με αφορμή την επιδημία


Συνεδρίασαν σήμερα σε έκτακτη σύνοδο οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ μέσω κρυπτογραφημένου συστήματος επικοινωνίας και εξέτασαν τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία η συμμαχία συμβάλλει στη στήριξη των κρατών - μελών εναντίον του κορονοϊού "Covid-19", καθώς και τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η επιδημία στο περιβάλλον ασφάλειας της Ευρώπης.
Οι υπουργοί 'Αμυνας επικύρωσαν συστάσεις της συμμαχίας προς ενίσχυση των δομών πολιτικής προστασίας των κρατών - μελών και ανέθεσαν στις στρατιωτικές αρχές την επεξεργασία προτάσεων περαιτέρω συμβολής των στρατιωτικών δυνάμεων στην υποστήριξη των δημοσίων συστημάτων υγείας, κυρίως μέσω της ετοιμότητας μεταφοράς ασθενών και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού.
Επίσης συμφώνησαν στην αναγκαιότητα η συμμαχία να εξετάσει την ανάπτυξη νέων επιχειρησιακών σχεδίων για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας της κλίμακας "Covid-19", αντλώντας δεδομένα από τη σχετική εμπειρία των κρατών - μελών.
Οι υπουργοί 'Αμυνας εκτίμησαν ότι οι δυνατότητες άμυνας και αποτροπής του ΝΑΤΟ έναντι του συνόλου των απειλών και των προκλήσεων ασφάλειας παραμένουν ισχυρές, παρά τα επιμέρους μέτρα προστασίας προσωπικού που έχουν ληφθεί.  
Στην  παρέμβασή του ο έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, ανέδειξε τις αρνητικές συνέπειες των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία σε συνδυασμό με την έξαρση του "Covid-19" και κάλεσε τους συμμάχους να διαθέσουν επιπρόσθετες δυνάμεις στη συμμαχική δραστηριότητα εναντίον της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο.
Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι η άσκηση πίεσης με οργανωμένες μεταναστευτικές ροές στα σύνορά μας στον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, συνοδευόμενη από εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων διεθνώς, αντιμετωπίσθηκε με επιτυχία και με αποφασιστικότητα από την ελληνική κυβέρνηση. 

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης