Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.4.20

Άμεση απονομή σύνταξης στους αγρότες με ένα «κλικ»

Άμεση απονομή σύνταξης στους αγρότες με ένα «κλικ»



Περίπου 12.000 συντάξεις αγροτών αναμένεται να εκδοθούν από την πιλοτική λειτουργία της νέας διαδικασίας απονομής κύριας σύνταξης «ΑΤΛΑΣ» στον e-ΕΦΚΑ. Μετά από συνεννόηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση οι αποφάσεις συντάξεων γήρατος αγροτών, τέως ΟΓΑ, χωρίς διαδοχική ασφάλιση, θα εκδίδονται «με το πάτημα ενός κουμπιού» παρακάμπτοντας έτσι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεκαετιών.
«Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος παροχής συντάξεων αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και το γεγονός ότι σε αυτόν εντάχθηκαν πρώτοι οι αγρότες καταδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργού Εργασίας αλλά πρωτίστως του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τους απόμαχους του πρωτογενούς τομέα» ανέφερε ο κ. Βορίδης.
Σημειώνεται ότι αυτός ο τρόπος έκδοσης των συντάξεων αποτελεί εφαρμογή του νόμου 4670/2020 που ψηφίστηκε πρόσφατα και με τον οποίο εντάχθηκαν για πρώτη φορά στην ηλεκτρονική διαδικασία και οι αγρότες του τέως ΟΓΑ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης