Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.5.20

Ν. Παναγιωτόπουλος: Έκκληση για ενεργότερη συμμετοχή των κρατών της Ε.Ε. στην επιχείρηση “IRINI”

Ν. Παναγιωτόπουλος: Έκκληση για ενεργότερη συμμετοχή των κρατών της Ε.Ε. στην επιχείρηση “IRINI”


Οι επιπτώσεις της πανδημίας στον αμυντικό-στρατιωτικό τομέα και οι τρόποι αντιμετώπισής της, βρέθηκαν στο επίκεντρο της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ζ. Μπορέλ: Η ΕΕ είναι σε θέση να εμποδίσει την παράδοση όπλων δια θαλάσσης στην Λιβύη
Οι κύριοι άξονες της συζήτησης αφορούσαν στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο αμυντικός τομέας στο πλαίσιο της πανδημίας, καθώς και στις συνέπειές της σε επιχειρήσεις-αποστολές Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και 'Αμυνας (ΚΠΑΑ).       
Στην παρέμβασή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, επισήμανε την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης εκ μέρους των κρατών μελών της Ε.Ε. και τη σημασία διατήρησης της ανθεκτικότητας της Ε.Ε., απέναντι στις πολλαπλές προκλήσεις που ελλοχεύουν κατά την παρούσα κρίση, ιδιαίτερα τις υβριδικές απειλές, κάνοντας εδική μνεία στην "μαζική και οργανωμένη πίεση μέσω μετακίνησης πληθυσμών στα σύνορα του Έβρου, υποκινούμενη από την Τουρκία, καθώς και στην καλά μελετημένη εκστρατεία παραπληροφόρησης της τελευταίας".
Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέδειξε τη σπουδαιότητα της επιχείρησης "IRINI" για την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την ουσιαστική συμβολή της Ελλάδας, με την ανάληψη της διοίκησης της δύναμης της επιχείρησης - εκ περιτροπής με την Ιταλία - παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, καλώντας ταυτόχρονα τα κράτη μέλη για ενεργότερη συμμετοχή και υπενθυμίζοντας το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή.
Στη συζήτηση κλήθηκαν να συμμετάσχουν επίσης ο γ.γ.. ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ και ο αναπληρωτής γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, αρμόδιος για ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιερ Λακρουά.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης