Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.6.20

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα έτοιμη να αναλάβει την προεδρία της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την οποία συζητήθηκαν σειρά θεμάτων κοινού περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε ζητήματα ασφαλείας, αλλά και προώθησης δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της περιοχής, σύμφωνα με σχετική γραπτή δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών, συζητήθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης της διασυνδεσιμότητας της περιοχής, καθώς και η από κοινού αντιμετώπιση των πολιτικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας στην περιοχή, ιδιαίτερα σε τομείς όπου η περιοχή παρουσιάζει αδυναμίες, όπως η επισιτιστική ασφάλεια και η ασφάλεια τροφίμων.

«Σχετικά με τις οικονομικές προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η πανδημία και στο πνεύμα όσων προέκυψαν από τη 2η Διάσκεψη του Φόρουμ "Θεσσαλονίκη 2020", συζητήσαμε σε βάθος τη δυνατότητα περιφερειακού συντονισμού σε θέματα επενδύσεων, ανταγωνιστικότητας και κινητικότητας, προκειμένου να επαναφέρουμε, το συντομότερο δυνατόν, τις οικονομίες μας σε αναπτυξιακή τροχιά», αναφέρει ο κ. Δένδιας.

«Παράλληλα, τόνισα ότι πρέπει να εργαστούμε από κοινού για την αντιστροφή του φαινομένου της φυγής ταλαντούχων νέων στο εξωτερικό (brain drain), καθώς το ζήτημα αυτό είναι άμεσα συναρτημένο με το οικονομικό και κοινωνικό μέλλον της περιοχής», συμπληρώνει.

Τέλος, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει την προεδρία της Διαδικασίας για την περίοδο από 1 Ιουλίου 2021- 30 Ιουνίου 2022.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης