Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.4.21

Β. Κοντοζαμάνης: 9 εκατ. self tests θα βρίσκονται στα ράφια των φαρμακείων μέχρι την επόμενη εβδομάδα - Από αύριο η διάθεσή τους στους πολίτες

 


Β. Κοντοζαμάνης: 9 εκατ. self tests θα βρίσκονται στα ράφια των φαρμακείων μέχρι την επόμενη εβδομάδα - Από αύριο η διάθεσή τους στους πολίτες

Αύριο ξεκινάει η διάθεση των δωρεάν self tests από τα φαρμακεία της χώρας και σε πρώτη φάση η διανομή αφορά στους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς. Μέχρι την Παρασκευή 700.000 τεστ θα είναι διαθέσιμα από τα φαρμακεία. Έχουν παραληφθεί 2 εκατομμύρια τεστ μέχρι σήμερα και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα παραληφθούν άλλα 7 εκατομμύρια, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

«Πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα και η χώρα μας πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα και εφαρμόζει αυτό το μέτρο σε ευρεία κλίμακα», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης. Είπε επίσης ότι η ιστοσελίδα self-testιng.gov.gr, όπου θα δηλώνεται το αποτέλεσμα του τεστ (θετικό ή αρνητικό) άνοιξε, ωστόσο η φόρμα δήλωσης του αποτελέσματος θα είναι λειτουργική από την Κυριακή, 24 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Εξήγησε επίσης ότι αν κάποιος έχει υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των σχολείων δεν απαιτείται εκ νέου έλεγχος με self- test.

Τα self tests είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας προκειμένου να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια οι δραστηριότητες στη χώρα μας, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Επανέλαβε ότι η δράση είναι συμπληρωματική στις δράσεις στοχευμένου ελέγχου που λαμβάνουν χώρα στη χώρα μας και αφορά κυρίως στην έγκαιρη ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων του ιού. Είναι γνωστό από τη βιβλιογραφία, είπε, ότι ένα στα τρία άτομα περίπου, που είναι φορείς του ιού δεν έχουν συμπτώματα και το μεταδίδουν χωρίς να το γνωρίζουν.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης