Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.7.21

ΠτΔ από Σόφια: Η Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στην καλή γειτονία


ΠτΔ από Σόφια: Η Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στην καλή γειτονία

 Τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών, για την ενδυνάμωση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ψηφιακής συνδεσιμότητας, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από τη Σόφια, όπου η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά με το καθεστώς της φιλοξενούμενης χώρα, στην 6η Σύνοδο της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ.
Προσερχόμενη στη Σύνοδο, η κ. Σακελλαροπούλου υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στην εμπέδωση των σχέσεων καλής γειτονίας, με βάση τον σεβασμό του διεθνούς και ευρωπαϊκού Δικαίου.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η ενισχυμένη σχέση της Ελλάδας με την Πρωτοβουλία θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές που επιθυμούν την προώθηση των κοινών τους συμφερόντων, καθώς και των συμφερόντων της ΕΕ.
Αναφερόμενη στις διμερείς συναντήσεις που είχε στο περιθώριο της Συνόδου, με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, τον Πρόεδρο της Πολωνίας, 'Αντρζεϊ Ντούντα, καθώς και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σημείωσε ότι συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 
Κατά την παρέμβασή της στη διάρκεια της Συνόδου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία αυτής της φιλόδοξης Πρωτοβουλίας, που έχει ως στόχο να γεφυρώσει το αναπτυξιακό χάσμα που υπάρχει μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναβαθμίζοντας ζωτικής σημασίας διασυνοριακές υποδομές. Τόνισε, επίσης, ότι η γεωγραφική θέση της χώρας μας, αναδεικνύει τις δυνατότητές της να διαδραματίσει ένα σημαντικό διαπεριφερειακό ρόλο στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη. Η επόμενη Σύνοδος της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών αποφασίστηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το 2022 στη Λετονία.
Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου η κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα, με τον οποίο συζήτησαν ιδιαίτερα το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα, μετά και την πρόσφατη απόφαση της Λευκορωσίας να αφήσει ανοικτά για τους μετανάστες τα σύνορα της με τη Λιθουανία.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στη Σόφια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συναντήθηκε με Έλληνες επιχειρηματίες που πήραν μέρος στο Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης