Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.9.22

Η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας στο επίκεντρο της συνάντησης του Ν. Δένδια με την ΥΠΕΞ της Τζαμάικα

 

Η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας στο επίκεντρο της συνάντησης του Ν. Δένδια με την ΥΠΕΞ της Τζαμάικα

Με την ομόλογό του της Τζαμάικα, Καμίνα Τζόνσον Σμιθ (Kamina Johnson Smith) συναντήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, ενόψει της 40ής επετείου υιοθέτησης της UNCLOS στο Μοντέγκο Μπέι (Montego Bay), η προετοιμασία της 9ης διεθνούς διάσκεψης «Our Ocean Greece 2024», οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία των δύο χωρών σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο Ν. Δένδιας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συμμετάσχει σήμερα στην εκδήλωση υψηλού επιπέδου «Πρόληψη διαρροής Δεξαμενοπλοίου Safer στην Ερυθρά Θάλασσα» που διοργανώνει ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Βόπκε Χούκστρα (Wopke Hoekstra). Κατόπιν, θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, Ναγιέφ μπιν Φάλαχ αλ Χαζράφ (Nayef Falah Al-Hajraf) και με την υπουργό Εξωτερικών του Παναμά, Έρικα Μουίνες (Erika Mouynes).

Η σημερινή τρίτη ημέρα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη για την εβδομάδα υψηλού επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ξεκίνησε με τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Δομινικανής Δημοκρατίας Ρομπέρτο Αλβάρεζ Γκιλ (Roberto Alvarez Gil). Κατά τη συνάντηση, υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Δομινικανής Δημοκρατίας για τη σύσταση Μηχανισμού Πολιτικών Διαβουλεύσεων. Επίσης, συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις, την Καραϊβική και τη συνεργασία σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης