Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.9.23

Γ. Οικονόμου: Θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε οιονδήποτε παριστάνει τον παλικαρά ή τον σερίφη εκφράζοντας ακραίες πεποιθήσεις

 


Γ. Οικονόμου: Θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε οιονδήποτε παριστάνει τον παλικαρά ή τον σερίφη εκφράζοντας ακραίες πεποιθήσεις

«Θα είμαστε με τους νόμους απέναντι σε ακραίες, απάνθρωπες φασιστικές πρακτικές οιουδήποτε φαντάζεται ότι μπορεί να υποκαταστήσει την ελληνική Πολιτεία και την Ελληνική Αστυνομία, απέναντι σε όποιον φαντάζεται ότι μπορεί, παριστάνοντας τον παλικαρά ή τον σερίφη -εκφράζοντας τα όποια σύνδρομα, κόμπλεξ ή ακραίες πεποιθήσεις έχουν στο μυαλό τους- ότι μπορεί να αντιποιήσει την Αρχή και να υποκαταστήσει την ελληνική Δικαιοσύνη».

Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου χαρακτηρίζοντας παράλληλα, «τραγικό, απαράδεκτο και καταδικαστέο, εκλεγμένοι βουλευτές να πρωταγωνιστούν σε περιστατικά βίας εναντίον μεταναστών, όπως αυτό που συνέβη στον Έβρο».

Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, σχετικά με τα θλιβερά γεγονότα στον Έβρο και την αιχμαλωσία και απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών, από πολίτες. «Θεωρείτε λογικό στα σύνορα μας να αλωνίζουν αυτόκλητοι σερίφηδες και να συλλαμβάνουν, να αιχμαλωτίζουν, να κακοποιούν και να ξυλοκοπούν μετανάστες; Πρέπει να μην υπάρχει καμία ανοχή στη ρατσιστική βία. Και πρέπει να μην είναι μόνο ρητορική η αντιμετώπιση τέτοιων απάνθρωπων συμπεριφορών και ακραίας ρατσιστικής δραστηριότητας αλλά να υπάρξει και πρακτική των λόγων. Πρέπει να πέσει ένας πέλεκυς αποφασιστικός απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθέλληνες που κάνουν κακό στη χώρα», επισήμανε η κυρία Ακρίτα ενώ έκανε λόγο για «ακροδεξιούς πολιτοφύλακες που έχουν βρει στοργική αγκαλιά στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, την Ελληνική Λύση».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης