Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.10.23

Εισήγηση Ιωάννη Τσίμαρη, Βουλευτή Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

 Εισήγηση Ιωάννη Τσίμαρη, Βουλευτή Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων



Την αναγκαιότητα για την ανασύνταξη και την αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας του Ε.Σ.Υ. επεσήμανε ο Βουλευτής Ιωαννίνων και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε Υγείας, Ιωάννης Τσίμαρης ως Ειδικός Αγορητής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Εθνικό Δίκτυο Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την αντιμετώπιση ασθενών με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (ΜΑΦ ΑΕΕ)».

Ξεκινώντας την εισήγησή του ο Βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρθηκε στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά που σαν σήμερα πριν από ακριβώς δύο χρόνια , έφυγε από τη ζωή. «Σε όλη της την πολιτική διαδρομή μας δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια. Αγωνίστηκε και εργάστηκε για την ανασύνταξη της χώρας από όποια θέση κατείχε, με σοβαρότητα και ειλικρίνεια» δήλωσε και με αυτό ως αφορμή πρόσθεσε ότι «η ποιότητα ζωής που οφείλουμε να παρέχουμε στους Έλληνες πολίτες είναι αλληλένδετες με την ποιότητα των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας» . Αντ’ αυτού όπως εξηγεί στη συνέχεια είμαστε αντιμέτωποι με «την αλαζονεία της εξουσίας ,την έλλειψη σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας και την αυξημένη παραχολογία χωρίς αποτέλεσμα».

Στον αντίποδα, ο κ.Τσίμαρης τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, χωρίς μεγάλα λόγια αλλά με πράξεις και σύγχρονο προοδευτικό πρόγραμμα για τη χώρα να δώσει την ελπίδα και την εναλλακτική της σύγχρονης και αποτελεσματικής διακυβέρνησης στον ελληνικό λαό».

Από την μία πλευρά, η κα Αγαπηδάκη επιδίδεται σε έναν «επικοινωνιακό καταιγισμό ανακοινώσεων» που οδηγούν στην επισφάλεια σχετικά με την ποιότητα της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καταργώντας το θεσμό του «αγροτικού ιατρού» και καθιερώνοντας τον «ανειδίκευτο ιατρό» ως «προσωπικό ιατρό» , από την άλλη δε φροντίζει να αναβαθμίσει τους μισθούς των γιατρών που παραμένουν στο ΕΣΥ και αρνείται την εφαρμογή τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων δικαστηρίων όπως του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και του Αρείου Πάγου αφήνοντας τους μισθούς στα νοσοκομεία να είναι από τους χαμηλότερους στην ΕΕ.

Στην εισήγησή του ο Βουλευτής Ιωαννίνων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ΕΚΑΒ το οποίο «ακροβατεί μεταξύ της υποστελέχωσης σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό» αδυνατώντας συνεπώς να αντιμετωπίσει το ‘επείγον’ που απαιτείται χωρίς να υπάρχουν οι δέουσες «στρατηγικές διαρθρωτικές κινήσεις για τον φορέα» από πλευράς της Κυβέρνησης.

Επανέλαβε την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για «επαρκείς και μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού» όχι για να «καλύψουμε τις συνταξιοδοτήσεις που θα γίνουν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους…» και έθεσε εν συνεχεία το ζήτημα των 1047 συμβασιούχων υπαλλήλους των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ που κρατούνται «δέσμιοι» με «διαδοχικές παρατάσεις» και των οποίων οι συμβάσεις λήγουν άμεσα.

Αναφορικά με το Σχέδιο Νόμου, ο κ.Τσίμαρης δήλωσε ότι η «δημιουργία του Δικτύου Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την αντιμετώπιση ασθενών με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια κινείται μεν προς μια θετική κατεύθυνση», θα πρέπει όμως οπωσδήποτε να διευκρινιστούν «κάποιες ενστάσεις ή παρατηρήσεις» που έχουν να κάνουν κυρίως με το «χρόνο σύστασης αυτών των μονάδων», με την «επαρκή λειτουργία των εν λόγω μονάδων εφόσον προβλέπεται να στελεχωθούν από υπάρχον προσωπικό και όχι με προσλήψεις νέου, όπως θα όφειλε να γίνει» καθώς επίσης και τον «ολοκληρωμένο σχεδιασμό αυτού του Δικτύου».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης