Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.11.09

Για μια μεγάλη επιτυχία της Ευρώπης στο πλαίσιο της Συνθήκης της Λισαβόνας με την επιλογή του πρώτου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.


Απόψε μπορούμε να μιλάμε για μια μεγάλη επιτυχία της Ευρώπης.
ΔΗΛΩΣΗ      ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ      ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ      ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ      ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣΜε τη νέα Συνθήκη της Λισαβόνας επιλέξαμε, πρώτα απ’ όλα, τον πρώτο Πρόεδρο του Συμβουλίου, ένα πρόσωπο που πιστεύω ότι μπορεί να εκφράσει τη συνοχή των ευρωπαίων εταίρων, των κρατών-μελών και να συμβάλει στην ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




Αλλά και ένα πρόσωπο, την Υπουργό εξωτερικών, όπως λέγεται, την Catherine Ashton, η οποία είναι ένας άνθρωπος προοδευτικός, ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, που γνωρίζει πολύ καλά τις οικονομικές, τις κλιματικές κρίσεις, και πιστεύω πως θα συμβάλει ώστε να ενισχυθεί η φωνή της Ευρώπης παγκοσμίως.

Είναι λοιπόν μια σημαντική μέρα. Και ας ελπίσουμε ότι η Ευρώπη θα μπορεί να μιλάει πιο ουσιαστικά, πιο αποτελεσματικά με φωνή ισχυρή στο διεθνή στίβο προασπίζοντας τα συμφέροντα των λαών, των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και εφόσον με ρωτάτε και για την ελληνική πρόταση για την Επιτροπή, έχουμε επιλέξει, έχω επιλέξει, ένα πρόσωπο το οποίο έχει μεγάλη προσφορά στην ελληνική πολιτική ζωή, πολλούς αγώνες για τη δημοκρατία, και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει και στην Ευρώπη από όποια θέση και αν αναλάβει στην Επιτροπή. Είναι η Μαρία Δαμανάκη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης