Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.11.09

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πρώτα από όλα να τονίσω ότι, είναι πολύ θετικό το γεγονός πως η Σοσιαλιστική Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπόρεσε να συζητήσει, με ιδιαίτερη συνοχή, το θέμα των τοποθετήσεων στις σημαντικές θέσεις του Προέδρου του Συμβουλίου και του Ύπατου Εκπροσώπου ή Υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ.



Είναι σημαντικό, διότι δείχνουμε μια ταυτότητα απόψεων και μια ενότητα που είναι σημαντική για το μέλλον των προοδευτικών δυνάμεων σε αυτή την ήπειρο.

Είναι σημαντικό, ότι θέλουμε έναν Πρόεδρο που θα συμβάλλει στη συνοχή της Ευρώπης. Και θέλουμε και έναν Υπουργό Εξωτερικών που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων του πλανήτη μας, των διεθνών οικονομικών κρίσεων, της κλιματικής αλλαγής, ώστε να υπάρχει επιτέλους, μια προοδευτική, αλλά και ισχυρή φωνή της Ευρώπης σε διεθνές επίπεδο.

Είναι μια καινούργια διαδικασία, μετά από την επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας. Παρότι η Συνθήκη αυτή δεν έχει λύσει όλα τα προβλήματα της Ευρώπης, είναι ένα νέο βήμα και ελπίζουμε ότι επιτέλους η Ευρώπη θα αποκτήσει μια ισχυρή και ενιαία φωνή.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης