Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.11.09

Κάλεσμα στους ισχυρούς της ΕΕ να ενισχύσουν τα αδύναμα μέλη της, απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας από την Σλοβενία, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Με ιδιαίτερη χαρά επισκέπτομαι την Σλοβενία και επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο κ. Türk για την εξαιρετική υποδοχή και φιλοξενία που επεφύλαξε τόσο σε εμένα προσωπικά όσο και στα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας.





Στις ιδιαίτερες γόνιμες και ουσιαστικές συνομιλίες που είχαμε μας δόθηκε η ευκαιρία να εξετάσουμε τις διμερείς μας σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Διαπιστώσαμε την κοινή μας βούληση να τις προωθήσουμε περισσότερο. Επίσης διαπιστώσαμε με μεγάλη ικανοποίηση ότι η Ελλάδα αποτελεί τον δεύτερο τουριστικό προορισμό των Σλοβένων πολιτών. Οι δυνατότητες που διανοίγονται είναι πολλές και ευοίωνες. Στο πλαίσιο αυτό το επιχειρηματικό συνέδριο που πραγματοποιείται θα συμβάλλει, είμαι σίγουρος, στην ενίσχυση των οικονομικών συναλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες. Και θα δώσει την ευκαιρία να αναπτυχθούν νέα πεδία συνεργασίας και νέες αγορές.

Επίσης συζητήσαμε θέματα που απασχολούν την περίοδο την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις προοπτικές ύστερα από την κύρωση της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Τις εξελίξεις που αφορούν τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τις γενικότερες εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια των οποίων την ενταξιακή πορεία στηρίζουμε αταλάντευτα.
Ενημέρωσα τον κ. Türk για τις συνομιλίες που είναι σε εξέλιξη προς επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, καθώς και για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Τόνισα στον κ.Turk ότι η Ελλάδα στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην υποστήριξη της Σλοβενίας.

Θα ήθελα να τονίσω ακόμη μια φορά, την ιδιαίτερη χαρά μου που βρίσκομαι στην Σλοβενία. Να επιβεβαιώσω την βούληση της χώρας μου για προώθηση της συνεργασίας μας και να προσκαλέσω τον κ. Πρόεδρο να επισκεφθεί την Αθήνα γιατί όπως είπα θέλω να τον ξεναγήσω σε αυτό το ωραίο Μουσείο της Ακρόπολης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης