Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.12.09

Συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής με τους Πρέσβεις της Ρουμανίας και της Πολωνίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρέσβη της Ρουμανίας κ. George Ciamba και τον Πρέσβη της Πολωνίας κ. Michal Klinger.

Με τον Πρέσβη της Ρουμανίας





Ο Πρόεδρος της Βουλής κατά τη συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρουμανίας αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις που συνδέουν τις δύο χώρες, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές επίπεδο. Τόνισε ιδιαίτερα την ύπαρξη πολυπληθούς ελληνικής κοινότητας στη Ρουμανία, αλλά και μεγάλου αριθμού ρουμανικής καταγωγής πολιτών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε τη βούληση για εντατικοποίηση των σχέσεων των δύο χωρών και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο με συχνότερες ανταλλαγές επισκέψεων Επιτροπών και Ομάδων Φιλίας που συστήνονται στα δύο κοινοβούλια.

Ο Πρέσβης της Ρουμανίας επισήμανε το πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και την υποστήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Ciamba αναφέρθηκε επίσης, στις κοινοβουλευτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας, εκφράζοντας την επιθυμία του για περαιτέρω ενίσχυση. Ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο ότι εν όψει της ενοποίησης της Βουλής με τη Γερουσία και της δημιουργίας ενός Νομοθετικού Σώματος στη χώρα του, θα ζητηθεί η υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων σε θέματα τεχνογνωσίας. Τέλος, ο κ. Πρέσβης επέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής πρόσκληση του ομολόγου του για να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία.



Με τον Πρέσβη της Πολωνίας



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρέσβη της Πολωνίας, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις ιστορικά καλές σχέσεις που συνδέουν τις δύο χώρες και στους κοινούς αγώνες για την ελευθερία και τα ιδανικά. Ο κ. Πετσάλνικος τόνισε τα μεγάλα περιθώρια συνεργασίας που υπάρχουν στο



οικονομικό πεδίο, ενώ εξέφρασε τη βούλησή του για ενδυνάμωση των διμερών κοινοβουλευτικών σχέσεων, μέσω των ανταλλαγών επισκέψεων των Ομάδων φιλίας που συγκροτούνται στα δύο κοινοβούλια, αλλά και των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Προέβη χαρακτηριστικά σε ιδιαίτερη αναφορά

στους 3.000 Έλληνες που ζουν στην Πολωνία, αλλά και στην πολυπληθή πολωνική κοινότητα που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Ο κ. Πρόεδρος παρουσίασε ακόμη τις ελληνικές θέσεις όσον αφορά στο κυπριακό όπως και στο θέμα του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας όπου ο κ. Πετσάλνικος παρουσίασε και τεκμηρίωσε ιστορικά τις ελληνικές θέσεις, τονίζοντας την ανάγκη υιοθέτησης μιας σύνθετης ονομασίας που δεν θα δημιουργεί σύγχυση και δεν θα αλλοιώνει την ιστορία.

Ο Πρέσβης της Πολωνίας υπογράμμισε τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, τονίζοντας ότι τελευταία έχει δοθεί νέα ώθηση στη διμερή συνεργασία. Αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, συνοδεία επιχειρηματικής αποστολής, στην Πολωνία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η επίσκεψη θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων. Ο κ. Klinger προσκάλεσε τον κ. Πετσάλνικο να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία για να συζητηθούν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης