Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.12.09

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από αίτημά μας, συγκάλεσε το Συμβούλιο Αρχηγών, για ένα θέμα το οποίο έχουμε θέσει εμείς, το Κίνημά μας, και ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και σήμερα, ως κεντρικό ζήτημα στην πολιτική, και όχι μόνο, ζωή της χώρας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ»



Θέλουμε να δώσουμε νέα αξιοπιστία, νέα εμπιστοσύνη στη λειτουργία της Πολιτείας, της ίδιας της Δημοκρατίας μας, χτυπώντας τη διαφθορά και την αδιαφάνεια.


Θέλουμε να χτυπήσουμε την ανομία και τη μεγάλη ανισότητα που δημιουργεί πολλές φορές η διαφθορά, διότι ουσιαστικά με την ανισότητα και τη διαφθορά, ισχύει ο νόμος των ισχυρών, και όχι το δικαίωμα του κάθε πολίτη να τον αντιμετωπίζουν ισότιμα, να μπορεί να γεύεται τα δικαιώματά του χωρίς παρεμβάσεις κάθε είδους. Βεβαίως, η διαφθορά είναι και ένα μεγάλο μέρος της ανομίας, που πλήττει τη σωστή αξιοποίηση των χρημάτων του Ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτό το τεράστιο χρέος, αυτή την τεράστια σπατάλη, το έλλειμμα και, τελικά, να μην μπορούμε να επενδύσουμε στους τομείς όπου θέλουμε να επενδύσουμε, στην πράσινη ανάπτυξη, στο κοινωνικό κράτος, το οποίο εμείς ήρθαμε να στήσουμε και όχι να γκρεμίσουμε.

Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αποτέλεσμα που θεωρώ πολύ θετικό, διότι πρώτα απ’ όλα, πολλές από τις προτάσεις τις οποίες κατέθεσα, έγιναν ευμενώς αποδεκτές από τους υπόλοιπους Αρχηγούς, παρά τις όπως είπα πιθανές ιδεολογικές διαφορές μας.

Και πολλές προτάσεις που οι ίδιοι κατέθεσαν, εμείς θα τις αξιολογήσουμε θετικά, ώστε από κοινού να μπορέσουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες και να κάνουμε τη χώρα μας μια χώρα ευνομούμενη, όπου η κυβέρνηση, το κράτος, το Δημόσιο, θα υπηρετούν τον πολίτη και μόνο τον πολίτη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η οικονομική συγκυρία τέθηκε κ. Πρόεδρε;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ήταν μέσα στις συζητήσεις μας, ναι.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης