Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.10.09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ & ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Οι συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις της ΕΕ, μαζί τους και το ΠΑΣΟΚ, ενώ διαπιστώνουν και αναγνωρίζουν ότι η ανεργία θα αυξηθεί, προκλητικά επιχειρούν να την αξιοποιήσουν εξαγγέλλοντας ακόμα πιο επιθετική πολιτική κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με τη γενίκευση της ελαστικής – μερικής – προσωρινής εργασίας, με την χορήγηση νέων κινήτρων στους εργοδότες στο όνομα της απασχόλησης.
Ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν την ενιαία στρατηγική τους υποστήριξης, με κάθε μέσο και τρόπο, της υψηλής κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ρίχνοντας τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 10.00 θα μεταβεί στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, για να κηρύξει την έναρξη του Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (Global Forum on Migration and Development) που διοργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

MHNYMA ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ (Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009)

Κυρίες και κύριοι, είναι η πρώτη φορά που απευθύνομαι στο Μόνιμο Συμβούλιο του ΟΑΣΕ, ως Προεδρεύων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Δυστυχώς, δεν μπορώ να είμαι μαζί σας σήμερα στη Βιέννη και να παραστώ αυτοπροσώπως σε τούτη τη συνεδρίαση, όμως δεν ήθελα να χάσω αυτή την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις για τον Οργανισμό, του οποίου εφέτος η χώρα μου έχει τη χαρά και την τιμή να προεδρεύει, αλλά και για το όραμά μου για τη Διάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού, που θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα τον Δεκέμβριο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με τη Γενική Κυβερνήτη του Καναδά κα Michaelle Jean, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με τη Γενική Κυβερνήτη του Καναδά κα Michaelle Jean, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

Ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος απένειμε στη Γενική Κυβερνήτη του Καναδά το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, ως εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης αμοιβαίων αισθημάτων φιλίας.

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ κυρία MICHAËLLE JEAN ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 29.10.2009

Κυρία Γενική Κυβερνήτη,

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω στην Ελλάδα εσάς και τον σύζυγό σας. Η σημερινή σας επίσκεψη είναι ιδιαίτερα σημαντική και είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω σύσφιγξη των άριστων διμερών μας σχέσεων.

Οι δύο χώρες μας και οι λαοί τους συνδέονται με μακροχρόνια βαθιά φιλία και ισχυρούς δεσμούς. Κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, σε ώρες ιδιαίτερα κρίσιμες για ολόκληρο τον κόσμο, οι χώρες μας συμπαρατάχθηκαν στον αγώνα υπέρ της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του Ανθρώπου. Ο ελληνικός λαός θυμάται πάντα με ευγνωμοσύνη ότι ο Καναδάς ήταν μία από τις λίγες εκείνες χώρες, που έστειλε στην Ελλάδα ιδιαίτερα σημαντική επισιτιστική βοήθεια, όταν χιλιάδες συμπατριώτες μας πέθαιναν από την πείνα στους δρόμους κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης