Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.10.10

Συνάντηση της Αντιπροέδρου της Βουλής με την Πρέσβειρα της Κροατίας

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2010

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στο Βουλή η Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Ροδούλα Ζήση και η πρέσβειρα της Κροατίας στην Ελλάδα κα Βέσνα Σβτζέτκοβιτς. Κατά τη συνάντηση, κυριάρχησαν τα θέματα των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Κροατίας, καθώς και η πρόοδος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κροατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση


Η κα Ζήση, αφού επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην κροατική ένταξη, επισήμανε ότι υπάρχει πεδίο περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ιδίως στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού. Η Αντιπρόεδρος της Βουλής, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων από το Βόλο το 2013, ως παράδειγμα πιθανούς διμερούς συνεργασίας με την Κροατία στον τομέα της αναπτυξιακής και πολιτιστικής συνεργασίας, καθώς η Κροατία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση των Αγώνων μελλοντικά.

Επιπλέον, η κα Ζήση υπογράμμισε ότι η ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο δυνατό αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο διμερών σχέσεων, όσο και σε σχέση με το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ενσωμάτωση της ευρύτερης περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια. «Έτσι διασφαλίζεται η διαμόρφωση μιας ζώνης ειρήνης, ασφάλειας, δημοκρατίας και οικονομικής ευημερίας στη γειτονιά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Ζήση.

Από την πλευρά της, η πρέσβειρα της Κροατίας, αφού ευχαρίστησε την Αντιπρόεδρο της Βουλής για την υποδοχή και την σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην κροατική ένταξη στην Ένωση, ενημέρωσε την κα Ζήση για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας, καθώς και για τις θετικές συνέπειες που έχει η όλη ενταξιακή διαδικασία στον εκσυγχρονισμό των δομών της Κροατίας, αλλά και στις σχέσεις της με τα γειτονικά της κράτη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης