Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.5.11

  Αθήνα, 6 Μαΐου 2011
  Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο.
  Στην αρχή της συνάντησής τους, ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

   


    Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μακαριότατε, να σας καλωσορίσω και πάλι. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρισκόμαστε σήμερα και, μάλιστα, σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, το ξέρετε κι εσείς πολύ καλά.

    Μια δύσκολη στιγμή, η οποία χρειάζεται τη συνέργειά μας, τη συνεργασία μας, πάντα ο καθένας με τον ιδιαίτερο ρόλο του, το Κράτος και η Εκκλησία, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα, αλλά ιδιαίτερα να δώσουμε ελπίδα και αισιοδοξία.

    Και ξέρω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο εσείς κάνετε, με την προσπάθειά σας, την προσφορά σας και τα μηνύματά σας, όπως και τώρα, το Πάσχα.

    Χαίρομαι και πάλι που σας βλέπω. Και είμαι σίγουρος ότι αυτή η στενή συνεργασία θα μας επιτρέψει να βάλουμε την Ελλάδα σε ένα διαφορετικό δρόμο.

    ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, κι εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε σήμερα κοντά σας, ο Σεβασμιότατος Ελασσόνας…

    Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Καλωσορίσατε.

    ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: …Που είναι Πρόεδρος των Οικονομικών. Ο Σεβασμιότατος Σάμου, που επίσης είναι μέλος της Επιτροπής των Οικονομικών. Ο Άγιος Νέας Σμύρνης, μέλος της Ιεράς Συνόδου, και ο Αρχιγραμματεύς της Συνόδου.

    Είμαστε κοντά σας σήμερα, διότι θα θέλαμε από κοινού να συζητήσουμε θέματα που έχουν ευρύτερη σημασία στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.

    Και μάλιστα, όπως πολύ ωραία τονίσατε, μέσα σε αυτή την περίοδο, που η πατρίδα μας, η χώρα μας, βιώνει μια μεγάλη κρίση. Και σε αυτή την κρίση, η Εκκλησία μας προσπαθεί να βοηθήσει, όσο το δυνατόν περισσότερο, και να σταθεί πλάι στο λαό, διότι ο λαός προσβλέπει με αγωνία, όπως ξέρετε, και έχει απαιτήσεις από όλους μας.

    Θα θέλαμε, λοιπόν, σήμερα, να συζητήσουμε πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και να πάρουμε αποφάσεις, που θα βοηθήσουν την καλύτερη πορεία και την ανακούφιση των ανθρώπων μας.

    Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Σας ευχαριστώ. Και πάλι, καλώς ορίσατε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης