Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.6.15

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Α. ΣΑΜΑΡΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Α. ΣΑΜΑΡΑ


 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
18.6.2015





ΣΑΜΑΡΑΣ: Λυπάμαι που σας βλέπω, κ. Πρόεδρε, κάτω από τις σημερινές δραματικές συνθήκες. Αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσει ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής μας πολιτικής που είναι η σύμπλευση, η συμπόρευσή μας με την Ευρώπη, πράγμα που θα γινόταν πραγματικά ένας εφιάλτης για όλο τον ελληνικό λαό, για την αξιοπιστία της χώρας, για το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και για την ασφάλεια της χώρας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που περνάει και η γειτονιά μας. Είμαι της άποψης – με πολύ μεγάλη θέρμη το υποστηρίζω – ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη, στο ευρώ. Και ότι αυτή είναι μια θέση που για εμάς αποτελεί μία αδιαπραγμάτευτη εθνική κόκκινη γραμμή που την υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και ως εκ τούτου καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει, πόσο μάλλον να τη βάλει σε κίνδυνο. Ήθελα να σας μεταφέρω, στον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την άποψη αυτή.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, γνωρίζω πολύ καλά την ιστορική διαδρομή και τον ιστορικό ρόλο της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την πορεία της Χώρας στην Ευρώπη. Αλλά γνωρίζοντας και την δική σας αταλάντευτη προσήλωση στο ευρωπαϊκό μέλλον της Χώρας, είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε και πάλι αυτό που σας αναλογεί ώστε να διασφαλιστεί η σταθερή πορεία της εντός Ευρώπης και εντός Ευρωζώνης. Γιατί αυτά τα δύο πάνε μαζί. Σε ό,τι με αφορά, θα γίνω λίγο κουραστικός, αλλά πρέπει να γίνω. Και η πλειοψηφία που με εξέλεξε, αλλά και η εντολή της Βουλής – από τον Ελληνικό Λαό που εξέλεξε τη Βουλή αυτή – μου επιβάλλουν να διασφαλίσω, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου και στα όρια των αρμοδιοτήτων μου, αυτή την πορεία. Και να είστε βέβαιος ότι θα το πράξω.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης