Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.7.17

Τα οφέλη για τους πολίτες από την τροπολογία για την δασική νομοθεσία επισκόπησε ο Σ. Φάμελλος

Τα οφέλη για τους πολίτες από την τροπολογία για την δασική νομοθεσία επισκόπησε ο Σ. Φάμελλος

Για την έκδοση εγκυκλίου, με την οποία οι αγρότες θα μπορούν από τώρα να καταθέσουν την αίτηση για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα επιδότησης τους για εκτάσεις που είναι ενταγμένες στο σύστημα επιδοτήσεων του ΟΣΔΕ, αλλά θα έχουν περιθώριο έως το τέλος Αυγούστου να καταθέσουν τα τοπογραφικά που απαιτούνται, ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Σήμερα υπεγράφη η εγκύκλιος που δίνει τη δυνατότητα επιδότησης σε όσους αγρότες υποβάλουν τα συμπληρωματικά παραστατικά μέχρι την 31η Αυγούστου, αιτούμενοι την παραχώρηση κυριότητας, ή την αλλαγή χρήσης εκτάσεων που είναι στον ΟΣΔΕ, ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος.
Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στην τροπολογία με την οποία επέρχονται τροποποιήσεις και βελτιώσεις στη δασική νομοθεσία.
«Οι ρυθμίσεις της τροπολογίας δεν επηρεάζουν και δεν αφορούν τη διαδικασία ανάρτησης δασικών χαρτών, αλλά εκμεταλλεύονται τη διαδικασία αυτή για να δημιουργήσουν πολλά οφέλη και βελτιώσεις προς τους πολίτες και τις οικονομικές δραστηριότητες», είπε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε ότι με την τροπολογία απελευθερώνονται οι εκδόσεις οικοδομικών αδειών με τη λήξη της ανάρτησης (σ.σ. του δασικού χάρτη), που σημαίνει ότι μετά τη λήξη της υποβολής αντιρρήσεων (σ.σ. την επόμενη εβδομάδα) μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου μπορεί να γίνει έκδοση βεβαίωσης από τη διεύθυνση Δασών ότι το αγροτεμάχιο είναι άλλης χρήσης και να μην περιμένει την κύρωση για να προχωρήσει στην έκδοση οικοδομικής άδειας. «Άρα απελευθερώνεται ένα σημαντικό κομμάτι δραστηριότητας και εκμετάλλευσης ιδιοκτησίας», είπε ο κ. Φάμελλος.
Ο αν. υπουργός ανέφερε επίσης ότι με την τροπολογία απαλλάσσεται ο πολίτης από την υποχρέωση να απευθύνεται στην δασική υπηρεσία για να βεβαιώνει το χαρακτήρα της έκτασης αξιοποιώντας το εργαλείο των δασικών χαρτών, γιατί εφόσον ο δασικός χάρτης είναι αναρτημένος ή κυρωμένος, είναι δημόσιο έγγραφο. Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα να βεβαιώνεται ο χαρακτήρας της έκτασης στο τοπογραφικό με τη βεβαίωση του συντάξαντα, και έτσι ο πολίτης να έχει άμεσα ένα εργαλείο χρηστικό, εφόσον υπάρχει ο δασικός χάρτης που είναι στοιχείο της δημόσιας λειτουργίας.

Παράλληλα, ο κ. Φάμελλος εξήγησε ότι ο πολίτης μετά την κύρωση του δασικού χάρτη, απαλλάσσεται από την υποχρέωση να απευθύνεται στα κτηματολογικά γραφεία - και μπορεί στις περιοχές που υπάρχει κτηματογράφηση, να λαμβάνει για τη μεταβίβαση δασικού χαρακτήρα εκτάσεων τη βεβαίωση από τη διεύθυνση Δασών που έχει τον κυρωμένο χάρτη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης