Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.7.17

Ν. Ξυδάκης: Προέχει τώρα να παραχθεί πολιτικό έργο, με κοινωνικό αποτέλεσμα

Ν. Ξυδάκης: Προέχει τώρα να παραχθεί πολιτικό έργο, με κοινωνικό αποτέλεσμα 

«Aυτό που προέχει τώρα, είναι να παραχθεί πολιτικό έργο, με κοινωνικό αποτέλεσμα, να ανασάνουν και να αναθαρρήσουν οι πολίτες», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «F&M Voice», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της δύο χρόνο για «να εκδιπλώσει το σχέδιο της».
 
Ο κ. Ξυδάκης αναφέρει ότι «σήμερα, η οικονομία μπαίνει σε ανοδική πορεία, ασφαλώς με δυσκολίες», προσθέτοντας ότι «με τις θυσίες όλων διαμορφώνεται ένας ορίζοντας ομαλότητας, για να υπάρξουν επενδύσεις, να ενισχυθεί η παραγωγή και οι εξαγωγές, να μειωθεί η ανεργία, να προσφύγουμε για δανεισμό στις κεφαλαιαγορές, για να επιστρέψει η χώρα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας και προκοπής». «Μόνο έτσι, σταδιακά, όχι ακαριαία και όχι αυτόματα, η χώρα θα εξέλθει από την επαχθή επιτροπεία», λέει, για να τονίσει πως όλο αυτό δεν το χαρακτηρίζει «success story» «αλλά δρόμο προς τη σωτηρία της χώρας, με πολλές ακόμη δυσκολίες».
 
Στο ερώτημα αν η συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. έχει ή πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης, αναφέρει ότι «η συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. ήταν μία επιλογή που ανταποκρινόταν στους όρους και τις συνθήκες του 2015» και ότι «πολιτικά υπήρχαν προβλήματα και κάποιες στιγμές έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολη θέση, κυρίως επικοινωνιακά». «Στην πράξη, πάντως», συμπλήρωσε, «δεν εμπόδισε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον ως τώρα», για να καταλήξει: «Δεν μπορώ να μαντέψω τι θα συμβεί στο μέλλον. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης