Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.5.19

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές


Πρωτοφανές γεγονός για την πολιτική ζωή τα τελευταία 23 χρόνια, χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, την απόσυρση της ΝΔ από την προεκλογική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, ενώ χαρακτήρισε ως σπασμωδική κίνηση, το αίτημα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μην μεταδοθεί η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτεύουσα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί ενόψει των ευρωεκλογών, ο κ. Παππάς είπε ότι η ΝΔ είχε μία απολύτως αποτυχημένη συγκέντρωση στα Χανιά, «πήγε σε ένα διάδρομο της μικρής πλατείας της Λάρισας για να μπορέσει να παράξει μία εικόνα η οποία είναι τηλεοπτικά αποδεκτή» και «αποσύρεται, πράγμα πρωτοφανές για τα τελευταία 23 χρόνια στην πολιτική ζωή, από τη μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας».
«Πάει στο Περιστέρι με τον κ. Πατούλη να κάνει συγκέντρωση το κόμμα της ΝΔ και αυτό είναι ενδεικτικό του ποια είναι η κατάσταση συσπείρωσης και αποδοχής του συγκεκριμένου κόμματος», συμπλήρωσε ο Ν. Παππά.
«Δεν υπάρχει προηγούμενο κόμματος, το οποίο υποτίθεται διεκδικεί την πρωτιά, που αποχωρεί με τόσο εμφατικό τρόπο από την πρωτεύουσα την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές», είπε και πρόσθεσε ότι τα διλήμματα για την ευρωκάλπη είναι τόσο καθαρά ενώπιον του κόσμου, με αποτέλεσμα η ΝΔ να οδηγείται «σε σπασμωδικές κινήσεις, όπως ήταν αυτή που είχαμε χθες, όπου ζήτησαν να απαγορευτεί η μετάδοση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στην Αθήνα του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς επειδή δεν κάνει η ΝΔ συγκέντρωση».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα», επανέλαβε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, προσθέτoντας ότι γι΄αυτό το λόγο «έχουν αρχίσει και μαζεύονται οι δημοσκόποι», όπως και «το οργανωτικό της ΝΔ λαμβάνει τα μέτρα του».
Όπως είπε, «δεν υπάρχει θέμα πολιτικών εξελίξεων» λόγω της χρονικής εγγύτητας με τις βουλευτικές εκλογές και πρόσθεσε ότι «τη νύχτα των εκλογών θα αποτυπωθεί η βούληση του λαού κι εμείς θα συνεχίσουμε το κυβερνητικό έργο, θα το επιταχύνουμε, θα το εμβαθύνουμε μέχρι την ολοκλήρωση της 4ετίας».
Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι αδυνατούν να συλλάβουν μία πολιτική και κοινωνική δυναμική η οποία έφερε τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ένα κομμάτι του πληθυσμού που «δεν ανιχνεύεται».
Στο σημείο αυτό, επισήμανε την αναφορά δημοσκόπου σε τηλεοπτικό κανάλι, ο οποίος δήλωσε ότι στα 100 τηλέφωνα των εταιρειών δημοσκοπήσεων προς τους πολίτες για την πρόθεση ψήφου, μόλις 13 δέχονται να αποκαλύψουν την πρόθεσή τους για το τι θα ψηφίσουν.
Αναφορικά με την ανακοίνωση των μέτρων από τον πρωθυπουργό, ο υπουργός είπε ότι «ήταν ο πυροκροτητής της πολιτικής συζήτησης», που «εξανάγκασε και τον κ. Μητσοτάκη», που «και να ήθελε να κρυφτεί η νεοφιλελεύθερη χαρά του δεν τον αφήνει, να βγει να μας πει ότι πρέπει να δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα, να επαναλάβει ότι πρέπει να έχουμε ασφαλιστικό Πινοσέτ, να πει ότι η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ΝΔ, αφού ξεκίνησε με την προσδοκία μίας συντριπτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε ότι και με διαφορά μίας ψήφου «πρέπει να φύγει ο Τσίπρας».
«Φαντάζομαι ότι μέχρι την Παρασκευή μπορεί να πει ότι αν συγκρατήσει τα ποσοστά της θα έχει και πάλι νικήσει», συνέχισε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας ότι είναι λογικό να κατεβάζει τον πήχη, καθώς «όπως φτάνουν σε μας τα μαντάτα, φτάνουν και στην πρωινή σύσκεψη, εκεί που είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Αυγενάκης, ο κ. Θεοδωρικάκος και αναλύουν τα δεδομένα».
Μιλώντας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Ν. Παππάς άσκησε έντονη κριτική στον κ. Στουρνάρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «πιο αποτυχημένο υπουργό Οικονομικών που υπήρξε κατά τη διάρκεια της κρίσης».
Όπως είπε, ο κ. Σουρνάρας «κατά το παρελθόν έχει κάνει ακραίες δηλώσεις, ενώ η δουλειά ήταν να διασφαλίζει τη σταθερότητα στη χρηματοδότηση της οικονομίας», ενώ «είναι ο τελευταίος που δικαιούται να ισχυρίζεται ότι έχει τις σωστές συνταγές στο μυαλό του».
Για την αντίδραση του Κλάους Ρέγκλινγκ στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο κ. Παππάς είπε ότι ο επικεφαλής του ESM βιάστηκε να διατυπώσει αυτή τη θέση, επισημαίνοντας ότι «δεν φαίνεται πουθενά στην οικονομία μας τέτοιος κίνδυνος».
Ερωτηθείς για τη μείωση του αφορολογήτου, είπε πως ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. «Όπως η περικοπή στις συντάξεις δεν έγινε, δεν θα γίνει και η μείωση του αφορολογήτου», είπε και επανέλαβε το «ακραία παράδοξο», το ΔΝΤ να λέει «συγγνώμη, λάθος» και «να έχουμε τη ΝΔ να επιμένει στο success story του Σαμαρά».
Σε ό, τι αφορά τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου, ανέφερε ότι πολύς κόσμος αντιλαμβάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η «καρδιά, ο βασικός πυλώνας στο προοδευτικό φάσμα του πολιτικού συστήματος» και, παράλληλα, απέδωσε το πρόβλημα της «δημοσκοπικής καχεξίας» του ΚΙΝΑΛ, στην άρνηση να δηλώσει ότι δεν θα συνεργαστεί με τον Κ. Μητσοτάκη. Στην κριτική για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, είπε ότι ο κ. Καμμένος «δεν είχε κόμπλεξ να συνεργαστεί με την Αριστερά [...], δεν μισεί την Αριστερά».
«Θα ψάξουμε τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες που θα εγγυηθούν την εφαρμογή του προγράμματος της δίκαιης ανάπτυξης, ένα πρόγραμμα υπέρ των πολλών», είπε ο υπουργός.
Τέλος, σχολιάζοντας τη σκανδαλολογία, είπε ότι είναι «δηλωτικό της αδυναμίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιπολιτευθεί δομικά στα κεντρικά ζητήματα» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι καταφεύγει σε «επικοινωνιακές φούσκες». Όπως είπε, «το πρόβλημά τους δεν είναι ούτε ο Παππάς, ούτε η Δούρου, ούτε ο Πολάκης, ούτε κανένα στέλεχος συγκεκριμένα. Το πρόβλημά τους είναι ο Τσίπρας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης