Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.5.09

Εδώ γεννήθηκαν οι Αμφικτιονίες, εδώ προέβαλλαν ηρωική αντίσταση ο Λεωνίδας και οι 300, εδώ βρήκε μαρτυρικό θάνατο ο Αθανάσιος Διάκος

ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΔΙΑΚΕΙΑ 2009 ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ Λαμία, 9 Μαΐου 2009 Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί Φίλοι, Είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη η χαρά να βρίσκομαι εδώ, μαζί σας. Στη Λαμία, στη γη της Φθιώτιδας. Εδώ γεννήθηκαν οι Αμφικτιονίες, εδώ προέβαλλαν ηρωική αντίσταση ο Λεωνίδας και οι 300, εδώ βρήκε μαρτυρικό θάνατο ο Αθανάσιος Διάκος, εδώ γράφτηκε μία από τις ενδοξότερες σελίδες του έπους της Εθνικής Αντίστασης, η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Κυρίες και Κύριοι, Ο ελληνικός λαός έχει μακραίωνη ιστορική πορεία που είναι βαθιά χαραγμένη στην συλλογική μνήμη του και τον καθοδηγεί. Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας, και τιμούμε πάντοτε όλους εκείνους που με αυτοθυσία, αυταπάρνηση, πίστη στα ιδανικά μας αγωνίστηκαν για την σημερινή ελευθερία και πρόοδο του ελληνικού λαού. Τιμώντας σήμερα τη μεγάλη μορφή του Αθανάσιου Διάκου δεν αρκεί μόνο απλά να αναφερόμαστε στα γεγονότα, αλλά επιβάλλεται να παίρνουμε τα σωστά μηνύματα του αγώνα και της θυσίας του. Αλλά και όλων εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια. Και ταυτόχρονα να καταλήγουμε στα ουσιώδη και αναγκαία για τους δικούς μας αγώνες συμπεράσματα. Η θυσία του Αθανάσιου Διάκου είναι βαθιά χαραγμένη στο συλλογικό υποσυνείδητο ως φωτεινό σημάδι του αγώνα του 21. Αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές στιγμές στην Ανθρωπότητα αμφισβήτησης της ξένης τυραννίας και καταπίεσης. Βήμα εθνικής ανάτασης του Ελληνισμού προς την ελευθερία και την υπεράσπιση της ανθρώπινης τιμής και αξιοπρέπειας. Σας ευχαριστώ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης