Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.1.10

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΜΗΡΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΜΗΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2010



Είχαμε μια πολύ φιλική, μια εγκάρδια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Όπως ήταν φυσικό, στη συνάντηση αυτή, κάναμε μια συνολική αποτίμηση των πεπραγμένων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων, των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Η διαπίστωση είναι ότι, δυστυχώς, δεν υπάρχουν οποιαδήποτε αξιόλογα θετικά αποτελέσματα. Αντίθετα, με την κατάθεση αυτού του τουρκικού εγγράφου συνομοσπονδιακής υφής, έχει δηλητηριαστεί το κλίμα στις συνομιλίες, παρά την απόρριψή του από τη δική μας πλευρά.

Συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό για την προσεχή έλευσή του στην Κύπρο, στο πλαίσιο της ανάγκης μιας συνολικής αποτίμησης των πεπραγμένων, μαζί με ολόκληρη την Κυπριακή πολιτική ηγεσία, με σκοπό τη διαμόρφωση μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής. Επίσης, συζητήσαμε και θέματα αιχμής, τα οποία θα μπορούσαν να προβληθούν στο πλαίσιο μιας εκστρατείας, για διεθνή ευαισθητοποίηση για το Κυπριακό πρόβλημα.

Υπάρχουν θέματα, όπως ο σφετερισμός των Ελληνοκυπριακών περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου και, υπό το φως της απόφασης του Βρετανικού Εφετείου, μπορούμε πολύ πειστικά να παρουσιάσουμε την ορθή θέση, ότι οι περιουσίες ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Υπάρχει το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας για την απόδοση της περίκλειστης περιοχής Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της πόλης, ως ένα πρώτο βήμα καλής θέλησης για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Και υπάρχει και το μέγα θέμα του εποικισμού, της συνεχιζόμενης προσπάθειας της Τουρκίας, για αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου.

Πρέπει να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μας για τις θέσεις που μας ανέπτυξε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Άλλωστε, οι σχέσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, δεν περιορίζονται μόνο στις σχέσεις ενός Κυπριακού πολιτικού κόμματος με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Όπως ξέρετε, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Είμαστε δύο αδερφά σοσιαλιστικά κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ. Οι σχέσεις μας πάνε πολύ βαθιά στο χρόνο κι έχουν και παρελθόν, αλλά και παρόν και μέλλον.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης